Ευρωλίγκα: Η Μακάμπι Τελ Αβίβ «μετακομίζει» και επίσημα στο Βελιγράδι

Ευρωλίγκα και Μακάμπι Τελ Αβίβ πήραν την οριστική απόφαση τα εντός έδρας παιχνίδια της ισραηλινής ομάδας στη διοργάνωσης να πραγματοποιηθούν στο «Aleksandar Nikolic Hall» του Βελιγραδίου.

Ο κύβος ερρίφθη! Η Μακαμπί Τελ Αβίβ «μετακομίζει» οριστικά στη Σερβία και το Βελιγράδι, εκεί όπου θα δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια της στην Ευρωλίγκα, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας.
Στη σημερινή συνεδρίαση των μετόχων της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη, πάρθηκε η οριστική απόφαση για το μέλλον της «ομάδας του λαού», η οποία πλέον θα δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της στο «Aleksandar Nikolic Hall» και όχι στην «Stark Arena», εκεί όπου αγωνίζονται στη διοργάνωση τόσο ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν.

Η αρχή θα γίνει απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στις 9 Νοεμβρίου για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ενώ, αξίζει να τονιστεί πως το παιχνίδι με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 8η στροφή της διοργάνωσης (2/11) αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:
«Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 Οκτωβρίου, οι μέτοχοι της Euroleague Commercial Assets συμφώνησαν ότι η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα παίξει όλους τους επόμενους εντός έδρας αγώνες της στο Aleksandar Nikolic Hall στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι.
Η Μακάμπι θα παίξει τον πρώτο της εντός έδρας αγώνα εκεί με την Μπάγερν Μονάχου στις 9 Νοεμβρίου. Η συνάντηση της Μακάμπι στον 6ο γύρο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 2 Νοεμβρίου, έχει ανασταλεί και θα διεξαχθεί αργότερα.
Αυτή η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη την αδύνατη φύση της φιλοξενίας αγώνων στο Τελ Αβίβ λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προέρχονται από τη συνεχιζόμενη ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή.
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει λάβει την υποστήριξη του Δήμου Βελιγραδίου και της Σερβικής Κυβέρνησης και θα συμμετάσχει σε συνομιλίες για τον σχεδιασμό των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας που προστατεύουν την ακεραιότητα όλων των ατόμων, κάτι που παραμένει η απόλυτη προτεραιότητα για την Euroleague Basketball και τους συλλόγους της. Τα εν λόγω μέτρα ασφαλείας θα παρουσιαστούν στα γραφεία της Euroleague Basketball και στις υπόλοιπες ομάδες για έλεγχο.
Η Euroleague Basketball (EB) ζήτησε από τη Χάποελ Τελ Αβίβ να παρουσιάσει μια εναλλακτική αρένα που βρίσκεται εκτός Ισραήλ για να φιλοξενήσει τους επερχόμενους εντός έδρας αγώνες της BKT EuroCup.
Η EB θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, μένοντας σε επαφή με όλα τα συνδεδεμένα μέρη και θα ανακοινώσει τυχόν τροποποιήσεις σχετικά με τις παραπάνω αποφάσεις εάν χρειαστεί».

To Top