Ευρωλίγκα: Τέλος εποχής για Μπερτομέου την Τετάρτη, αναλαμβάνει ο Μποντιρόγκα

Από την προσεχή Τετάρτη ο Τζόρντι Μπερτομέου θα αποτελεί και τυπικά παρελθόν για την Ευρωλίγκα, με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα στη θέση του.

Τετάρτη αναμένεται να πέσει τυπικά και οριστικά η αυλαία για τον Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του επικεφαλής της Ευρωλίγκας μετά 22 χρόνια. Την ίδια μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η έναρξη της νέας εποχής, με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα να τον διαδέχεται.

Ο 49χρονος θρύλος του σερβικού μπάσκετ, που διέπρεψε και με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έχει ήδη κάνει επαφές με τις ομάδες/μετόχους της διοργάνωσης. Η ισχύς του δεν θα είναι στα όρια της… ασυδοσίας που απολάμβανε ο Μπερτομέου, μέχρι να κινήσουν αρκετές ομάδες (ανάμεσα στις οποίες ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός) τις διαδικασίες για την καθαίρεσή του. Πλέον, εδώ και πάνω από έναν χρόνο, ο κύριος έλεγχος θα ανήκει στα κλαμπ, αλλά ο «Ντέκι» θα βοηθήσει ως προς την εικόνα, την επικοινωνία και πιθανώς τη συνεννόηση με την FIBA.

Τον Μποντιρόγκα θα πλαισιώνει ο τεχνοκράτης Μάρσαλ Γκλίκμαν, που είχε ούτως ή άλλως στο παρελθόν συνεργασία με την Ευρωλίγκα ως στέλεχος ή σύμβουλος. Υπενθυμίζεται πως ο Μπερτομέου είχε τη στήριξη από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Αναντολού Εφές και Φενέρμπαχτσε, ωστόσο οι υποστηρικτές του ήταν πλέον η μειοψηφία και η απόφαση να απομακρυνθεί είναι οριστική και σύντομα θα είναι και τυπική.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Μποντιρόγκα θα αναλάβει θεσμικό ρόλο στο μπάσκετ. Το 2007 ανέλαβε τζένεραλ μάνατζερ της Βίρτους Ρόμα από όπου αποχώρησε μετά από δύο χρόνια. Από το 2011 μέχρι το 2015 ήταν αντιπρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ και στο διάστημα αυτό ήταν πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων της FIBA.

To Top