Ευρωλίγκα: Τελειώνουν τον Γκλίκμαν, έρχονται αλλαγές στη διαιτησία!

 

Οι μέτοχοι της Ευρωλίγκα θα αποφασίσουν τη Δευτέρα (5/6) για νέο CEO, καθώς ο Γκλίκμαν είναι στην έξοδο ενώ έρχονται και σοβαρές αλλαγές στη διαιτησία μετά τα… όργια των τελευταίων ετών. Σε δύσκολη θέση ο Στόουκς, ενδέχεται να υπάρχει αλλαγή μοντέλου στη θέση του επικεφαλής.
Στον αέρα βρίσκεται το μέλλον του Μάρσαλ Γκλίκμαν στην Euroleague. Ο εκτελεστικός διευθυντής στη μετά… Μπερτομέου εποχή δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα συνεχίσει και την νέα σεζόν στη θέση του, μιας και αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στην αυριανή σύσκεψη των μετόχων της διοργάνωσης.

Αρκετές ομάδες-μέτοχοι φέρονται δυσαρεστημένες από το έργο του Αμερικανού, ο οποίος παρά τη μακρά καριέρα του στο sports management (είχε διατελέσει και πρόεδρος των Μπλέιζερς στο ΝΒΑ) δεν μπόρεσε να αναπτύξει οικονομικά τη διοργάνωση. Παράλληλα, φέρεται να μην έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον πρόεδρο της Ευρωλίγκας, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο οποίος εξακολουθεί να έχει τη στήριξη των μετόχων.

Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε αν ο Μάρσαλ Γκλίκμαν θα αποφασιστεί να αντικατασταθεί ή όχι. Παράλληλα, στη σύσκεψη αναμένεται να οριστικοποιηθούν και τα ονόματα των ομάδων της νέας σεζόν.

Στον… αέρα και ο Στόουκς

Το μέλλον του Γκλίκμαν όμως δεν είναι το μόνο που είναι… αβέβαιο. Στην αυριανή σύσκεψη αναμένεται να παρθούν αποφάσεις αναφορικά και με τα θέματα της διαιτησίας, μιας και τα διαιτητικά… όργια των τελευταίων ετών έχουν φέρει τους υπευθύνους σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, με τον Ρίτσαρντ Στόουκς να μην είναι βέβαιος για τη θέση του, ενώ υπάρχει έντονο το σενάριο για αλλαγή στο μοντέλο για τη θέση του επικεφαλής διαιτησίας.

To Top