Ευρωμπάσκετ 2022: Προκρίθηκαν Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία και Βουλγαρία

Χάρη στις νίκες που πέτυχαν, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία και Βουλγαρία εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο Ευρωμπάσκετ 2022, ενώ η Λιθουανία ψάχνει ακόμα μια νίκη για να μην μείνει εκτός.

Γερμανία-Μεγάλη Βρετανία 81-83

Χάρη στο καλάθι του Λουκ Νέλσον λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης, οι Βρετανοί πήραν μεγάλη νίκη (83-81) και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί ήταν θεωρητικά αδιάφοροι, αφού ως διοργανωτές έχουν «κλεισμένη» θέση. Μετά από αυτή την εξέλιξη το Μαυροβούνιο δεν έχει ελπίδες για πρόκριση στο ματς κόντρα στη Γαλλία.

Κροατία-Ολλανδία 57-65

Σε ένα παιχνίδι που οι Κροάτες δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον, από την στιγμή που ήδη έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους, η Ολλανδία πανηγύρισε μεγάλη εκτός έδρας νίκη και πήρε το εισιτήριο για το Ευρωμπάσκετ. Πρώτος σκόρερ για τους τυπικά φιλοξενούμενους αναδείχθηκε ο Γιανίκ Φράνκε της Σταρτ Λούμπλιν με 15 πόντους.

Τσεχία-Λιθουανία 74-94

Βήμα πρόκρισης έκανε η Λιθουανία η οποία διέλυσε στο Βίλνιους την Τσεχία με σκορ 94-74, χάρη στους 15 πόντους του Βάιντας Καρινιάουσκας, με τους τυπικά γηπεδούχους να έχουν ήδη προκριθεί ως μια ακόμη διοργανώτρια χώρα. Το σύνολο του Μασκολιούνας πλέον θα κυνηγήσει την νίκη κόντρα στη Δανία για να μην μείνει εκτός Ευρωμπάσκετ.

Λετονία-Βουλγαρία 65-66

Στη με διαφορά πιο αμφίρροπη και ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της βραδιάς, η Βουλγαρία πέτυχε μεγάλη νίκη με 66-65 απέναντι στη Λετονία και εξασφάλισε την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ. Από την άλλη οι Λετονοί έχασαν τις ελπίδες του και μένουν και τυπικά εκτός διοργάνωσης.

To Top