ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευχάριστη έκπληξη, ασφαλής επιλογή, αλλά ένας Μαρκόπουλος δεν φτάνει!

Για τις 6 Ιουλίου, με τον Άρη να έχει απαγορευτικό μεταγραφών και να διέπεται το τμήμα από μια παρατεταμένη γκρίνια, δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό, ο Σούλης Μαρκόπουλος και έκπληξη ευχάριστη είναι και μια ασφαλής επιλογή.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Η επιλογή του έμπειρου τεχνικού κρίνεται ασφαλής πριν το… αποτέλεσμα. Επειδή ωστόσο όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα, είναι προφανές πως το κύριο θέμα για τον Άρη είναι από εδώ και στο εξής τι επιλογές θα κάνει ο κόουτς Μαρκόπουλος για την στελέχωση του ρόστερ του και πρωτίστως τι επιλογές θα του επιτρέψει η διοίκηση να κάνει, δηλαδή υπό ποιες συνθήκες θα επιλέξει παίκτες και με πόσα χρήματα.

Ως επιλογή ο Μαρκόπουλος θεωρείται ασφαλής, διότι όλοι ξέρουν πως πρόκειται για έναν προπονητή με τις περισσότερες παραστάσεις στην Α1 (και τα περισσότερα παιχνίδια), που έχει την δική του μεθοδολογία και τρόπο σκέψης και στην προπόνηση και στον αγώνα και αρκετές επιτυχίες σε ομάδες που εργάστηκε στο παρελθόν. Γνωρίζει το περιβάλλον του Άρη, όχι μόνο από τις τρεις προηγούμενες θητείες του, αλλά και ως αντίπαλος προπονητής στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Μαρκόπουλος από μόνος του δεν φτάνει. Είναι προφανές ότι αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος που είπε “ναι” στην πρόταση του Άρη και ο Δημήτρης Γουλιέλμος που τον επέλεξε.

Είναι προφανές ότι οι δυο τους συζήτησαν για την ομάδα, για το απαγορευτικό μεταγραφών, για τους παίκτες που μπορούν να αποκτηθούν υπό καθεστώς ban. Έχει γίνει ένα πρώτο πλάνο στο τι θέλει ο Άρης και πως θα κινηθεί βάσει του σκεπτικού του Μαρκόπουλου.

Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι ο σχεδιασμός ξεκινάει υπό καθεστώς απαγορευτικού μεταγραφών και αυτό είναι κάτι που αποδέχθηκε ως δεδομένο ο Μαρκόπουλος.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος οι επιλογές δεν είναι απεριόριστες, αλλά εφόσον είναι πετυχημένες – πέρσι αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν ήταν – μπορούν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό ρόστερ.

Οι πετυχημένες επιλογές, βέβαια, κοστίζουν και εδώ θα πρέπει να δράσει και ο Γουλιέλμος και οι συνεργάτες του, αυξάνοντας τα έσοδα στην ομάδα. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος μαγικός τρόπος για “γεννηθούν” λεφτά.

Επίσης, πάντα με γνώμονα την περσινή σεζόν, θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες περικοπές σε έξοδα, τα οποία αποδείχθηκαν περιττά. Δεν υπάρχει χώρος για πολυτέλειες, υπάρχει χώρος μόνος για τα άκρως απαραίτητα, διότι διαφορετικά το μπάτζετ ξεφεύγει.

Από το μπάχαλο που υπάρχει στην Α1 ο Άρης κέρδισε χρόνο. Ελάχιστοι παίκτες, κυρίως Έλληνες, “έφυγαν” από την αγορά, αν και από αυτούς λίγοι ήταν πιθανοί στόχοι σε οικονομικό επίπεδο.

Δεν υπάρχει συζήτηση για το ότι το ban πρέπει να αρθεί το συντομότερο δυνατόν, αλλά την ίδια στιγμή δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στο “χτίσιμο” της νέας ομάδας.

Οι συνθήκες είναι διαμορφωμένες έτσι σήμερα και σε αυτές πρέπει ο Άρης να δράσει και να δημιουργήσει ένα σύνολο το οποίο ο Μαρκόπουλος έχει την ικανότητα και την εμπειρία να το διαχειριστεί, βγάζοντας στο παρκέ μια εικόνα που θα αρέσει και θα έχει ουσία.

To Top