ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ευχαριστώ τον Παναγιώτη Γιαννάκη»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Γιάννης Χριστόπουλος για την οργάνωση που έχουν οι Κινέζοι στο μπάσκετ.

Ο Έλληνας κόουτς, ο οποίος πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Πανασιατικούς αγώνες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, τόνισε πως εκεί το μπάσκετ είναι το πρώτο άθλημα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Παναγιώτη Γιαννάκη καθώς σε εκείνον οφείλεται η παραμονή του εκεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Χριστόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 :

Για την πρόκριση της Κίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είναι μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση να δίνεις χαρά σε τόσο κόσμο. Είναι το πρώτο άθλημα στη χώρα και έτσι ήταν κάτι πολύ όμορφο».

Για την εθνική ομάδα της Κίνας: «Η ομάδα παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο σε όλη τη διοργάνωση και δεν δώσαμε δικαίωμα σε κανέναν αντίπαλο να αμφισβητήσει την ανωτερότητά μας. Η ομάδα της Κίνας αποτελείται από νέα παιδιά κατά κύριο λόγο, ενώ υπάρχουν κάποιοι αθλητές που είχαν αγωνιστεί στο NBA. Παιδιά που ήταν στο μικροσκόπιο ομάδων του NBA που θέλουν να τους εντάξουν στο ρόστερ τους. Θεωρώ ότι είναι μία νεανική ομάδα που βρίσκεται σε καλό δρόμο εδώ και μία τριετία. Δυστυχώς, όμως, το κίνητρο να έρθουν οι Κινέζοι παίκτες στην Ευρώπη είναι μειωμένο, μόνο το NBA θέλουν».

Για τον Ζου Κι: «Είναι ένα παιδί με καλά προσόντα, ενώ η αθλητική του ικανότητα είναι εντυπωσιακή. Έχει καλές κινήσεις και σκέφτεται και αντιδρά με εντυπωσιακό τρόπο».

Για το πώς βρέθηκε στην Κίνα: «Βρέθηκα στην Κίνα εξαιτίας του Παναγιώτη Γιαννάκη. Όταν ανέλαβε την εθνική ομάδα μου είχε ζητήσει να γίνω μέλος του τιμ. Αυτό με χαροποίησε, αλλά παραξένεψε γιατί δεν είχαμε σχέση εκτός γηπέδων, πέρα από μία απλή γνωριμία. Τον ευχαριστώ για την πρόταση που μου είχε κάνει και θα ήθελα να πω πως παρά το γεγονός πως έφυγε από την ομάδα, με παρότρυνε να μείνω».

Για το μπάσκετ εκεί: «Το μπάσκετ εκεί είναι το πρώτο άθλημα και οι κινήσεις που κάνουν είναι εντυπωσιακές. Δημιουργούνται ακαδημίες και θεωρώ ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο γιατί η διοργάνωση είναι στα πρότυπα του NBA. Οι ομάδες επενδύουν πολλά χρήματα σε νέους παίκτες και δίνουν έμφαση στο πως αναπτύξουν τις υποδομές τους και αυτό θα το απολαύσουν τα επόμενα χρόνια».

To Top