“Ευχόμαστε το καλύτερο στον Άλεξ, παρότι δεν ήρθε”

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ απασχολεί ακόμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μετά την απόφασή του να μην κάνει χρήση της υποτροφίας στο Εξέβιερ, αλλά να συμφωνήσει με τον Άρη για συμβόλαιο τριών ετών. Ο τεχνικός του κολεγίου, Κρις Μακ αναφέρθηκε εκτενώς στην απόφαση του Βεζένκοφ στα ΜΜΕ του Σινσινάτι.

Ο Κρις Μακ έκανε δύο φορές το υπερατλαντικό ταξίδι για χάρη του παίκτη του Άρη. Την πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη και την δεύτερη στη Ρίγα στη διάρκεια του πανευρωπαϊκού εφήβων. “Κάθε φορά που ταξιδεύεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να πείσεις κάποιον που έχει το ταλέντο του Άλεξ, υπάρχει ένα μικρό ρίσκο. Νιώσαμε ότι όλα τα σημάδια από την πρώτη στιγμή που προσπαθήσαμε να τον πείσουμε μέχρι το τέλος ήταν θετικά, αφού ήθελε να έρθει και να παίξει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τελείωσε το ευρωπαϊκό εφήβων με +20 πόντους μέσο όρο. Η ομάδα του δεν πήγε καλά, αλλά ο ίδιος συγκέντρωσε πολλά βλέματα πάνω του. Είχε τέσσερις ή πέντε προτάσεις για να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ”, είπε ο Μακ.

Στο άρθρο επισημαίνεται πως ο πατέρας του Αλέξανδρου, Σάσο Βεζένκοφ επικοινώνησε με τον Μακ και του μετέφερε την απόφαση του γιου του να παραμείνει στην Ευρώπη υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Άρη. Οι δύο πλευρές ήταν σε τηλεφωνική επικοινωνία μέχρι το τέλος… “Θα μας έδινε ένα κομμάτι που δεν έχουμε, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες που βρίσκονται εδώ”, είπε ο Μακ και πρόσθεσε: “Όταν επενδύεις χρόνο για να πείσεις κάποιο παιδί να υπογράψει την υποτροφία, σου λέει ένα πράγμα και κάνει κάτι άλλο, είναι απογοητευτικό, αλλά ευχόμαστε το καλύτερο για τον Άλεξ. Είναι εξαιρετικό παιδί. Ήταν πραγματικά μια δύσκολη απόφαση γι’ αυτόν. Ήταν με κλάματα στο τηλέφωνο, αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν είναι εδώ…”.

 

To Top