ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εφιάλτης! Κατώτερος των περιστάσεων ο Άρης, πρόωρο πικρό αντίο (1-2) στην Ευρώπη…

Εφιαλτική βραδιά για τον Άρη, που προδόθηκε δύο φορές από την άμυνά του και γνώρισε πρόωρο πικρό αποκλεισμό από την Ευρώπη, καθώς ηττήθηκε από την Κόλος Κοβαλίβκα με 1-2 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ισοφάρισε προσωρινά ο Γκάμα (55΄, 1-1). ‘Ηταν μια βραδιά ντροπής, όπου ο Άρης έχασε την πρόκριση, την ευκαιρία να συνεχίσει στο Europa League και πολύτιμα έσοδα, όπως έχασε και το αήττητο σερί μετά από 28 αγώνες και συνολικά 51 χρόνια μέσα στο γήπεδο του.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Ο Άρης ξεκίνησε τον αγώνα με 4-2-3-1. Ο Κουέστα στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Σάσα, με τον Γκάνεα αριστερά. Στα στόπερ οι Ντάτκοβιτς και Ροζ. Στην μεσαία γραμμή οι Τζέγκο και Ματίγια, με τον Γκάμα αριστερά στην επίθεση, δεξιά τον Φετφατζίδη και τον Μπερτόγλιο πίσω από τον Λόπεθ.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Όπως αναμενόταν οι Ουκρανοί έπαιξαν φουλ άμυνα από την αρχή του αγώνα έχοντας εννέα παίκτης πίσω από την μπάλα, με τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους φιλοξενούμενους να αναζητούν τις κόντρα επιθέσεις.

Φάση διαρκείας για τον Άρη, στο 9΄, σέντρα του Λόπεθ, ο Μπερτόγλιο πήρε την κατοχή, έδωσε στον Γκάμα που σούταρε στον γκολκίπερ των Ουκρανών. Στο 12΄, ο Μπογκνάνοφ σούταρε άουτ σε μία αρκετά φιλόδοξη προσπάθεια, ενώ η πρώτη καλή στιγμή για την Κόλος ήταν στο 22΄, με μία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι να περνάει από δύο παίκτες των Ουκρανών. Στο 32΄, η καλύτερή τους στιγμή στο ματς, με τον Ροζ να διώχνει λάθος με το κεφάλι, βγήκε η Κόλος στην κόντρα, να γίνεται η σέντρα και εξ΄επαφής ο Κουέστα με φοβερή επέμβαση, απομάκρυνε κεφαλιά των φιλοξενούμενων.

Ο Άρης απάντησε στο 36΄, με τον Ματίγια να χτυπάει απευθείας φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή -προς τα δεξιά- όμως στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ!

Στο 42΄και το 45΄, ο Μπερτόγλιο παρότι βρέθηκε σε καλή θέση σε αμφότερες τις προσπάθειές τους, δεν είχε καλά τελειώματα, στις τελευταίες επικίνδυνες επισκέψεις στην εστία της Κόλος για το πρώτο ημίχρονο.

ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Με την πλάτη στον τοίχο από πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης. Ο Ζαντόγια εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια αριστερά, η άμυνα του Άρη πιάστηκε στον ύπνο και ο Μπογκντάνοφ στο 46΄την έστειλε στο δεύτερο δοκάρι στα δίχτυα του Κουέστα για το 0-1.

Ο Άρης θέλησε να αντιδράσει στο 54΄, αλλά το πλασέ του Φέτφα στο ένα-δύο με τον Λόπεθ, κατέληξε λίγα μέτρα άουτ!

Στο 55΄, ο Γκάμα έδωσε την λύση, καθώς μάζεψε την μπάλα από την απομάκρυνση στο γύρισμα του Μπερτόγλιο, απελευθερώθηκε και με φοβερό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1!

ΝΕΑ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ…

Στο 63΄, κόντρα στην ροή του αγώνα με τον Άρη να πιέζει για το γκολ της ολικής ανατροπής, η Κόλος πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Ανιούχ αμαρκάριστος την έστειλε στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-2, βάζοντας ξανά με την πλάτη στον τοίχο τον Άρη.

Ο Ένινγκ έριξε στο ματς τον Μάνο στο 69΄, έβγαλε τον Γκάνεα και έπαιηε με τρεις στην άμυνα. Ο Έλληνας φορ, είχε στο 70΄, ευκαιρία στην πρώτη του επαφή, αλλά από πλάγια θέση σημάδεψε την αγκαλιά του αντίπαλου γκολκίπερ. Στο 71΄, ο Σάσα έκανε το σουτ εκτός μεγάλης περιοχής στην κίνηση, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.Στο 79΄ μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, σέντρα του Γκάμα, την τελευταία στιγμή πάνω στην γραμμή σχεδόν έδιωξαν οι Ουκρανοί στην προσπάθεια του Λόπεθ. Στο 83΄ο Αντιούχ έφυγε μόνος απέναντι στον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του Άρη! Σουτ του Μαντσίνι με το αριστερό, στο 84΄, έδιωξε ο Βόλινετς!

Στο 92΄, τεράστια ευκαιρία για τον Άρη να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση , με πλασέ του Μαντσίνι να καταλήγει λίγο άουτ!

Ο Άρης γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την Ευρώπη, όντας κατώτερος των περιστάσεων σε ένα ματς που ήταν το φαβορί. Αντίο στην Ευρώπη, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο…

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σάσα (77΄Μαντσίνι), Ροζ, Ντάτκοβιτς, Γκάνεα (69΄Μάνος), Ματίγια, Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης, Μπερτόγλιο, Λόπεθ

Κόλος Κοβαλίβκα (Ρ. Κοστίσιν): Βόλινετς, Ζοζούλια (50΄Μορόσκο), Χάβρις, Πετρόφ, Νόβακ, Γιέμετς, Αντιούχ, Ζαντόγια, Μπογκντάνοφ, Ζμίρνι, Λισένκο (64΄Σελέζνιοφ)

Διαιτητής: Lionel Tschudi (SUI)

Βοηθοί: Matthias Sbrissa (SUI) – Pascal Hirzel (SUI)

4ος: Alessandro Dudic

To Top