Εφόσον οι μετακινήσεις οπαδών πάνε καλά, γιατί είπε “όχι” η ΓΓΑ στον Άρη;

Το θέμα της μετακίνησης των οπαδών τέθηκε επί τάπητος στην σύσκεψη που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης με φορείς του αθλήματος. Έγινε παραδεκτό ότι φέτος δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το “όχι” της γενικής γραμματείας αθλητισμού για την παρουσία οπαδών του Άρη στην Τούμπα!

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε μεταξύ άλλων πως “έγινε μια ευρεία συζήτηση και ανταλλάξαμε απόψεις με όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου. Κύριο θέμα ήταν η βία, που είναι ένας από τους εχθρούς του αθλητισμού μας, με στόχο να τη μειώσουμε, από το βαθμό που παρουσιάστηκε, κατά τη προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Όπως θα σας πει και ο πρόεδρος της Σουπερλίγκα, μέχρι τώρα στην εφετινή σεζόν, οι μετακινήσεις των οπαδών έγιναν δίχως έκτροπα”, προσθέτοντας πως “συμφωνήσαμε όλοι, ότι πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά με κεντρική διαχείριση. Επειδή πέντε ομάδες, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ολυμπιακός, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη, έχουν ήδη το ονομαστικό εισιτήριο, τα έξοδα για την ένταξή τους στο κεντρικό σύστημα, θα τα καταβάλλει η Πολιτεία”.

Ο πρόεδρος της Σουπερλίγκας, Γιάννης Μώραλης υπογράμμισε πως “στο θέμα των μετακινήσεων, πράγματι, πάμε πολύ καλά μέχρι σήμερα”, αλλά είπε επίσης ότι “είναι κοινή διαπίστωση, ότι στα παιχνίδια υψηλού κινδύνου, δεν πρέπει να γίνονται μετακινήσεις οπαδών. Δεν είμαστε ακόμη ώριμοι να τις αντιμετωπίσουμε. Όμως, δεν θα πρέπει να φτάνουμε και στο άλλο άκρο, απαγορεύοντας γενικότερα όλες τις μετακινήσεις”.

 

To Top