Εύα Καΐλή: «Βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι», λέει ο δικηγόρος της (video)

Μετά από πάνω από τέσσερις μήνες στη φυλακή, η κατηγορούμενη για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται, όπως αποφασίστηκε την Τετάρτη 12 Απριλίου. Η Ευρωβουλευτής, που προφυλακίστηκε από τον Δεκέμβριο, θα αναμένεται να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημείωσε ότι, «Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια. Δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους». Όπως εξήγησε στον Alpha, η πελάτισσά του, θα μένει σε άλλο σπίτι από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, συγκεκριμένα, θα μείνει στο ίδιο σπίτι με το παιδί της, στις Βρυξέλλες, ενώ θα μπορεί να έχει μόνο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζιόρτζι, με τις κλήσεις τους να καταγράφονται. Σύμφωνα με την απόφαση αποφυλάκισής του, ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, έχει πλέον διαφορετική διεύθυνση από το σπίτι που έμεναν μαζί. Είναι, συνεπώς, υποχρεωμένος, να μένει αλλού.

Σε μία σύντομη δήλωση ο Βέλγος δικηγόρος της Καϊλή, Σβεν Μαρί, σημείωσε ότι, «δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί».

To Top