Εύκολα οι Ελπίδες, δεν αγωνίστηκε ο Διούδης!

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 7ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013/15 U21 η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων, καθώς επιβλήθηκε άνετα της Μάλτας με 5-0 στο Δημοτικό γήπεδο του Περιστερίου.

Σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος χρίστηκαν οι Καρέλης (2), Κίτσιου, Διαμαντάκος και Γιαννιώτας, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας, κράτησε στον πάγκο τον τερματοφύλακα του Άρη, Σωκράτη Διούδη, καθώς προτίμησε τον Στέφανο Καπίνο κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής.

Στον αγωνιστικό τομέα και συγκεκριμένα στο πρώτο ημίχρονο, οι διεθνείς μας μπήκαν δυνατά με σκοπό να «καθαρίσουν» το ματς και το κατάφεραν, με τον Ηρακλειώτη επιθετικό, Νίκο Καρέλη, να πετυχαίνει δύο γρήγορα γκολ (στο 6′ και το 14′). Οι Έλληνες είχαν την υπεροχή και την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ στην αντίπερα όχθη η Μάλτα δεν απείλησε σε κανένα σημείο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η αντίπαλος της Εθνικής μας δραστηριοποιήθηκε και απείλησε την εστία του Καπίνο. Ωστόσο, μετά το 70′ η Ελλάδα ανέβασε ρυθμό, πέτυχε τρία ακόμα γκολ (στα 72΄, 78΄ και 89’) , ενώ θα μπορούσε να είχε ανεβάσει και άλλο τον δείκτη του σκορ, αν ο Σταφυλίδης ευστοχούσε στο πέναλτι, που ανέλαβε να εκτελέσει.

Επόμενα παιχνίδια για την Εθνική Νέων στις 11 και 15 Οκτωβρίου με Τουρκία και Μάλτα εκτός έδρας.έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 3-0.

Ο διαιτητής του αγώνα Γιόχανσεν (Δανία), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Σταφυλίδη, Γιαννιώτα, Μπετζίνα, Τσικλούνα και Φαρούτζια.

Ελλάδα (Τσάνας): Καπίνο, Κίτσιου, Σταφυλίδης (80′ Λυκογιάννης), Μπουγαϊδης, Ποτουρίδης, Λαγός, Κολοβός (76′ Μπακασέτας), Μπουχαλάκης, Βέλλιος (76′ Διαματάκος), Καρέλης, Γιαννιώτας.

Μάλτα (Φαρούτζια): Γ. Μποργκ, Ταμπονέ, Γκρέχ, Μικάλεφ (34′ Σ. Πισάνι), Φαλτζιόν, Μπετζίνα (46′ Φαρούτζια), Σ. Μποργκ, Κλ. Μποργκ, Γ. Πισάνι (79′ Μουσκάτ), Καμεντζούλι, Τσικλούνα.

To Top