Εύκολη επικράτηση του Περιστερίου (75-52) επί του Λαυρίου (video)

Στην έκτη νίκη του στη Stoiximan Basket League και δεύτερη συνεχόμενη έφτασε το Περιστέρι Vitabiotics καθώς επιβλήθηκε με 75-52 του Λαυρίου Megabolt για τη 13η αγωνιστική.

Με τους Κόζι, Γκιέλο να έχουν 10 και 14 πόντους αντίστοιχα, τον Χρηστίδη να τελειώνει με νταμπλ-νταμπλ (12 πόντους, 10 ριμπάουντ) και χάρη στην εξαιρετική άμυνα, το Περιστέρι πέρασε άνετα από το Λαύριο. Από τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ ήταν ο Κακλαμανάκης με 13 πόντους.

Αστοχία και κακές επιλογές ήταν το χαρακτηριστικό της πρώτης περιόδου, εκεί όπου το Περιστέρι Vitabioticsπροηγήθηκε με 9-3, έπειτα από καλάθι του Λίνου Χρυσικόπουλου στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και σε συνδυασμό με την αστοχία των φιλοξενούμενων (1/9 τρίποντα) έκαναν επιμέρους σκορ 12-4 παίρνοντας το προβάδισμα για πρώτη φορά (15-13) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.

Αυτή η εικόνα δεν κράτησε για πολύ αφού οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς βρήκαν λύσεις επιθετικά και ξεκίνησαν να δημιουργούν μία σημαντική διαφορά που έφτασε και τους 14 πόντους (33-19) στο 19’, μετά από δύο συνεχόμενα τρίποντα του Γκιέλο κι ένα καλάθι του Μωραϊτη. Η κυριαρχία του Περιστερίου Vitabiotics είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρώσει το δεύτερο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 22-11 (22-35).

H εξαιρετική άμυνα των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στην επανάληψη ενώ επιθετικά βελτίωσε τα ποσοστά του. Το Περιστέρι κυριάρχησε απόλυτα πάνω στο παρκέ και αυτό είχε ως συνέπεια να προηγηθεί με 51-31 στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, με εύστοχο τρίποντο του Πέτεγουεϊ. Το Λαύριο δεν έβρισκε τρόπους αντίδρασης και όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Τόμιτς έφταναν ολοένα και πιο κοντά στην επικράτηση.

Για την ακρίβεια ο νικητής της αναμέτρησης είχε ξεκαθαρίσει, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν με την ίδια ένταση προσφέροντας θέαμα, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους 30 (69-39), με τα εντυπωσιακά καρφώματα του Τσαντ Μπραουν. Τα τελευταία λεπτά ήταν τυπική διαδικασία με το Περιστέρι να κυριαρχεί απόλυτα στο Λαύριο.

Tα δεκάλεπτα: 11-13, 22-35, 39-65, 52-75.

To Top