Εύκολη νίκη Φερστάπεν στο Σπριντ του GP Κίνας

Ο αγώνας Σπριντ για το Grand Prix Κίνας, τον πέμπτο γύρο του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1, είχε θέαμα και μάχες, αλλά τον ίδιο νικητή, που ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull Racing.

Ο Ολλανδός ξεκίνησε από την 4η θέση του grid αλλά γρήγορα κέρδισε θέσεις, εκμεταλλευόμενος και τη μάχη ανάμεσα σε Χάμιλτον και Νόρις στην εκκίνησης, και από τη στιγμή που βρέθηκε μπροστά δεν ξανακοίταξε πίσω.

Ο Λούις Χάμιλτον με τη Mercedes επέστρεψε στα καλά αποτελέσματα, παίρνοντας τη 2η θέση, σε έναν αγώνα στον οποίο δεν απείλησε ούτε απειλήθηκε ουσιαστικά. Για την 3η θέση όμως δόθηκε πολύ μεγάλη μάχη ανάμεσα σε τουλάχιστον τέσσερις οδηγούς.

Για το μεγαλύτερο μέρος του Σπριντ στην 3η θέση βρισκόταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος δεχόταν ασφυκτική πίεση από τον Σάινθ, ο οποίος είχε πίσω του τους Πέρεζ και Λεκλέρ. Όταν ο Σάινθ έκανε την επίθεσή του, ο Αλόνσο αμύνθηκε μανιασμένα και ο Σέρχιο Πέρεζ βρήκε την ευκαιρία να τους περάσει και τους δύο και να πάρει τελικά την 3η θέση.

Κι ενώ ο Αλόνσο εγκατέλειψε λόγω κλαταρίσματος, οι δύο Ferrari βρέθηκαν να παλεύουν στην πίστα για την 4η θέση. Ο Σαρλ Λεκλέρ με μια αποφασιστική κίνηση πέρασε τον Κάρλος Σάινθ και τερμάτισε τελικά 4ος, αφήνοντας τον Ισπανό στην 5η θέση. Ο poleman Λάντο Νόρις με τη McLaren πήρε τελικά την 6η θέση, μπροστά από τον Όσκαρ Πιάστρι, ενώ ακολούθησαν ο Τζορτζ Ράσελ και ο τοπικός ήρωας Γκουάνγιου Ζου.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα για τα Σαββατοκύριακα των GP που περιλαμβάνουν Σπριντ, ακολουθούν οι κατατακτήριες δοκιμές για τον «κυρίως» αγώνα της Κυριακής, που θα διεξαχθούν στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

To Top