Εύκολη τεσσάρα της Φιορεντίνα επί της Μπράγκα

Η Φιορεντίνα έκανε… παρέλαση στο «Estadio Municipal de Braga» απέναντι στην Μπράγκα, θριαμβεύοντας με 4-0 κι εξασφάλισε ήδη μία θέση στους «16» τους Europa Conference League, την ώρα που οι Τραμπζονσπόρ και Καραμπάγκ πήραν ισχνό προβάδισμα μετά τις εντός έδρας νίκες τους με 1-0 κόντρα σε Βασιλεία και Γάνδη αντίστοιχα, ενώ η Μπόντο Γκλιμπτ και η Λέχ Πόζναν έμειναν στο «λευκό» 0-0 και θα λύσουν μια και καλή τις… διαφορές τους σε μία εβδομάδα στην Πολωνία.

Στην Πορτογαλία η Μπράγκα τα πηγαίνει εξαιρετικά φέτος, όμως τούτη τη φορά βρήκε τον… δάσκαλό της απ’ την εξαιρετική Φιορεντίνα που είχε σε μεγάλη βραδιά τον Λούκα Γιόβιτς.

Ο διεθνής Σέρβος φορ δεν έχει πετύχει πολλά γκολ φέτος στην Serie A, όμως στο Europa Conference League έκανε τη… διαφορά για τους «βιόλα», σκοράροντας δις επί της Μπράγκα (45’+1′ και 60′) και φτάνοντας τα 6 γκολ στη διοργάνωση.

Τα γκολ του Καμπράλ στο 79′ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «σφράγισαν» την κυριαρχία της Φιορεντίνα και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο «Artemio Franchi» της Φλωρεντίας.

Στην Τραπεζούντα, η Τραμπζονσπόρ των Τάσου Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη επιτέθηκε με όλα τα «όπλα» της απέναντι στη Βασιλεία, έχασε σημαντικές ευκαιρίες κι εντέλει έφτασε στη νίκη με 1-0, χάρις στο γκολ του Στρίγκερ Λάρσεν στο 65′, σε μία φάση που ξεκίνησε απ’ τα πόδια του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας.

Στο Μπακού, η Καραμπάγκ έχασε πέναλτι με τον Σεϊντάγιεφ στο 52′ (μπλόκαρε ο Ροέφ), όμως βρήκε το γκολ που έψαχνε απέναντι στη Γάνδη με τον Λεάντρο Αντράντε στο 78′ κι επικράτησε με 1-0. Τέλος, στο Μπόντο της Νορβηγίας, η τοπική ομάδα έμεινε στο 0-0 με την Λεχ Πόζναν σε ένα παιχνίδι που θα… ξεχαστεί εύκολα.

To Top