Εύκολο πέρασμα του Ολυμπιακού από την Πυλαία

Η ήττα από τη Νταρουσάφακα έστειλε με στολή καμικάζι τον Ολυμπιακό στην Πυλαία και με ένα τρομερό τελευταίο δεκάλεπτο εγκλώβισε τον ΠΑΟΚ και πήρε τη  νίκη με 68-78.

Με τον Πρίντεζη να έχει 19 πόντους και να βγάζει την ποιότητα του και τον Μιλουτίνοφ να κάνει τη διαφορά και στις δύο ρακέτες με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, μετά το «κάζο» στην Κωνσταντινούπολη από τη Νταρουσάφακα και πήγε στο 10-1 στην Ελλάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεκίνησε νωθρά, αλλά με ώθηση από τον Στρέλνιεκς στην αρχή, το ρυθμό του Σπανούλη στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά και τα επιθετικά ριμπάουντ των Πρίντεζη-Μιλουτίνοφ, έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Ο ΠΑΟΚ το μόνο που είχε να απαντήσει σε αυτό το διάστημα, ήταν τα 5/5 τρίποντα του απίστευτου Φιλ Γκος, για το 35-41 του πρώτου μέρους, με τους φιλοξενούμενους να έχουν 15 περισσότερα ριμπάουντ (11-26).

Ο Ολυμπιακός δυνάμωσε πολύ την άμυνα του στο δεύτερο ημίχρονο, πάνω στον Γκος που ήταν ο κινητήριος μοχλός στην επίθεση κι έτσι, ελαχιστοποίησε τις επιλογές των γηπεδούχων. Με τον Πρίντεζη να είναι σε σπουδαίο βράδυ και τον Μιλουτίνοφ, να κυριαρχεί και στις δύο ρακέτες, ο Ολυμπιακός είχε την απάντηση στις αρχές της τέταρτης περιόδου και με ένα σερί 0-11, έκανε το 57-55, 57-66 για να «τελειώσει» ψυχολογικά τον ΠΑΟΚ.

Οι «Ερυθρόλευκοι» έκαναν τη δουλειά τους, οι προσωπικότητές τους (Σπανούλης, Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ) έβγαλαν χαρακτήρα και έδειξαν τη διαφορά ποιότητας, ενώ ο ΠΑΟΚ, παρότι πάλεψε με ό,τι είχε, αλλά στο τέλος, δε μπόρεσε να ακολουθήσει και πήγε το ρεκόρ του στο 6-5.

Εύκολο πέρασμα του Ολυμπιακού από την Κομοτηνή

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 4-1 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και συνέχισε το σερί νικών του στην Σουπερλίγκα.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-4

(Ιγκόρ 42’ – Μανωλάς 21’, Κάμπελ 53’, Σάμαρης 58’, Σαβιόλα 88’)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Παπαγεωργίου, Μαξίμ, Σαρακατσάνος, Ντιόγκο, Τριανταφύλλου (84′ Χασομέρης), Κάσες (67′ Ζεκίνια), Μπαϊκαρά, Ιγκόρ (93′ Ζδράβος-Ρίζος), Τζάνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς (75′ Τόρες), Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Φουστέρ, Ντομίνγκες (46′ Κάμπελ), Βάις (62′ Μασάντο), Σαβιόλα.

 

To Top