Ζάεφ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας αρνηθεί τη «Μακεδονική ταυτότητα»

Εχουμε μια ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση της μακεδονικής ταυτότητας», τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η διαδικασία διακόπηκε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ και θα συνεχιστεί το μεσημέρι της Πέμπτης. Πρόκειται για την τρίτη και τελική φάση της συνταγματικής αναθεώρησης, για την οποία ο Ζάεφ χρειάζεται πλειοψηφία 2/3. Νωρίτερα, το μεσημέρι της Τετάρτης η διαδικασία διεκόπη εξαιτίας παραίτησης βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, προκειμένου να αναλάβει διευθυντής σε δημόσια επιχείρηση.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί το τέλος της αβεβαιότητας. Βρήκαμε μια αξιοπρεπή και αποδεκτή λύση για τις δύο πλευρές. Με αυτό τον τρόπο μπαίνει τέλος στο ερώτημα για το αν υπάρχει μακεδονικός λαός και αν μιλάμε μακεδονικά. Εχουμε μία ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση της μακεδονικής ταυτότητας. Μακεδόνες εντός και εκτός συνόρων, χωρίς περιορισμούς, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Μακεδονική ταυτότητα για γενική χρήση. Η Ελλάδα πλέον δεν αμφισβητεί το δικαίωμά μας για αυτοδιάθεση», υπογράμμισε ο Ζάεφ, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη διαδικασία τα Σκόπια δεν παραχώρησαν τίποτα σε κανέναν, ούτε έχασαν κάτι όταν συμφωνήθηκε ο γεωγραφικός προσδιορισμός.

Πηγή: iefimerida.gr

To Top