ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ζάρας: “Έχουμε δύσκολη αποστολή, πολύ σημαντικό το πρώτο ματς”

Ο Θόδωρος Ζάρας επιστρέφει στην δράση κόντρα στην ΑΕΚ, αύριο στο ΟΑΚΑ και έγραψε στο μπλογκ του για την προσπάθεια του Άρη να κατακτήσει την τρίτη θέση.

Το μπλογκ του Έλληνα γκαρντ στον ΕΣΑΚΕ: “Ξεκινάμε τη σειρά με την ΑΕΚ και στόχος μας είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης. Αν και δεν προσφέρει κάτι από βαθμολογικής πλευράς, είναι ένας στόχος που θέλουμε πολύ να πετύχουμε, αφού θεωρητικά αυτή είναι η πιο υψηλή θέση που μπορεί να καταλάβει, με τα σημερινά δεδομένα, μία ομάδα πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε δύσκολη αποστολή, αφού αφενός η ΑΕΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα, αφετέρου έχει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά. Ο αντίπαλός μας διαθέτει πολύ ποιοτικό και βαθύ ρόστερ, με λύσεις σε όλες τις θέσεις και ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της σειράς με τον Παναθηναϊκό.

Εμείς αντιμετωπίζουμε κάποια σημαντικά προβλήματα τραυματισμών και πρέπει να δώσουμε το μάξιμουμ για να καταφέρουμε να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ. Στον τρίτο αγώνα με τον Ολυμπιακό παρουσιάσαμε ανταγωνιστικό πρόσωπο, επιστρέψαμε από μία μεγάλη διαφορά και θέλουμε αυτό να γίνει οδηγός μας για τις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ.

Εγώ προσωπικά δεν μπόρεσα να ενισχύσω την ομάδα στον τρίτο αγώνα με τον Ολυμπιακό, όμως πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος για την πρώτη κόντρα με την ΑΕΚ. Για κανέναν παίκτη δεν είναι εύκολο να παρακολουθεί τις προσπάθειες των συμπαικτών του από τον πάγκο.

Πάντα το πρώτο ματς μίας σειράς είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Όμως πρόκειται για μία σειρά που θα κριθεί στις τρεις νίκες και ο δρόμος είναι μακρύς, οπότε πρέπει να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Η βάση μας ήταν και παραμένει η άμυνα και μέσα απ’ αυτήν θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για καλές επιθετικές επιλογές. Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση είναι απαραίτητη απέναντι σε καλές ομάδες, ειδικά εκτός έδρας”.

To Top