Ζέρβας: «Δεν αποδίδει το lockdown, έχει κουραστεί ο κόσμος»

Για άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Θεσσαλονίκη έστω και με την μέθοδο του click away έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Δεν αποδίδει το συγκεκριμένο lockdown στη Θεσσαλονίκη» υπογράμμισε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 FM.

Όπως είπε, υπάρχει μεγάλη κόπωση του πληθυσμού σε ψυχολογικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο, γι’ αυτό και ο κόσμος πλέον δυσκολεύεται να πειθαρχήσει, ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα μέρα με τη μέρα χειροτερεύουν.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εισηγήθηκε να γίνει ένα ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away για την εκτόνωση της κατάστασης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει καλύτερη διοχέτευση της εκτόνωσης, όπως έγινε με τα κομμωτήρια.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζέρβας, ο κόσμος πλέον δεν μπορεί να μαντρωθεί. Καθημερινά, όπως είπε, ο δήμος μαζεύει από τα πάρκα, κήπους και την παραλία περίπου 2.000.000 γιγαντοσακούλες σκουπιδιών από παρέες που συγκεντρώνονται εκεί.

«Υπάρχουν παρέες που μαζεύονται σε πάρκα και παραγγέλνουν πίτσες. Εγώ δεν σηκώνω το δάχτυλο σε αυτούς, καταλαβαίνω την κόπωση» είπε χαρακτηριστικά.

Για την πορεία των εμβολιασμών, σημείωσε ότι εξελίσσεται εξαιρετικά. Ωστόσο, ο αριθμός των εμβολίων είναι μικρός, όπως είπε.

Πηγή: protothema.gr 

To Top