ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ζέρβας: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους υπόλοιπους φορείς»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παραχώρησε δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχαν οι φορείς της Θεσσαλονίκης με τον Άρη.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ από πρωτοβουλία και πρόσκληση του κ. Τζιτζικώστα για να συζητήσουμε αλλά και να βάλουμε στις ράγες του σχεδιασμού, ένα ακόμα μεγάλο και πολύ σημαντικό πρότζεκτ για την πόλη μας. Συζητούμε για μια διπλή ανάπλαση, μια διπλή αξιοποίηση, των εγκαταστάσεων στην περιοχή Χαριλάου με το γήπεδο του Άρη και την έκταση που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Είναι μια έκταση περίπου 162 στρεμμάτων. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προφανώς και συναινεί και θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους φορείς.

Το γήπεδο του Α.Σ. Άρης, μια έκταση περίπου 20.300 τ.μ., εκ των οποίων ένα μικρό κομμάτι κόντρα στα 3.500 τ.μ. ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα συναινέσει ώστε στην πορεία αυτού του εγχειρήματος να διαμορφωθεί ένας χώρο πρασίνου, ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων, που συνάδει με τον πολεοδομικό σχεδιασμό όπως υφίσταται και συγχρόνως να  αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, στην Ανατολική Πλευρά της πόλης, που έχει να κάνει με τον τερματικό σταθμό του Μετρό στη Νέα Ελβετία και την ανάπτυξη στα “Αλατίνι”, ώστε να έχουμε τελείως διαφορετικές συνθήκες σε αυτό το κομμάτι της πόλης μας.

Έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ δρόμο, αλλά είναι πραγματικά πολύ σημαντικό το ότι όχι μόνο συζητούμε αλλά είμαστε και σε φάση σχεδιασμού τους. Ο Δήμος έχει την εμπειρία από αντίστοιχα πρότζεκτ. Αυτή η ομάδα που θα αποτελείται από ανθρώπους που βρέθηκαν εδώ, σε συνεργασία με το κράτος, θα “τρέξει” για την υλοποίηση. Μέσα από αυτή την συνεργασία και την σύμφωνη γνώμη των φορέων, θα έχουμε πραγματικά και σύγχρονες υποδομές αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής, που σημαίνει ελκυστικότερη πόλη».

To Top