Ζήνδρος: “Ζούμε τραγικές στιγμές, τις χειρότερες στα 100 χρόνια”!

Ο Γιώργος Ζήνδρος, ένας από τους παίκτες που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα του Άρη, άνοιξε την καρδιά του στον Sentra 103,3 και αναφέρθηκε στις πολύ δύσκολες στιγμές που βιώνει ο σύλλογος.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη

Για την κατάσταση στον Άρη: «Είναι μια βροχερή μέρα για την Θεσσαλονίκη έτσι ακριβώς είναι και η ψυχή των αρειανών. Το κλάμα της ψυχής μας θα έλεγα. Είναι η γενική εικόνα αυτή που με στενοχωρεί, αλλά και ολόκληρο τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Νομίζω ότι ζούμε τραγικές στιγμές. Ισως την χειρότερη στην ιστορία της 100ης επετείου από την ίδρυση του Άρη. Αυτή η τραγική εικόνα δεν είναι τωρινή, αλλά μια κατάσταση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, ουσιαστικά από την στιγμή που μπήκαμε στο άρθρο 44 με την ΑΕΚ. Υποτίθεται τότε ότι θα ξεκινούσε η εξυγίανση, όμως αντί να βρεθούμε σε καλύτερη θέση βρισκόμαστε στην χειρότερη».

Για το αν είναι λύση αυτό που έκανε η ΑΕΚ με την πτώση στην Γ’ Εθνική; «Εγώ σαν φίλαθλος δεν ήθελα ποτέ η ομάδα μου να πάει στην Γ’ Εθνική. Βεβαίως αν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση… Πρέπει να βρεθεί ένας Μελισσανίδης εντός εισαγωγικών που να αναλάβει την ευθύνη και να βγει μπροστά, έχοντας οικονομική ευρωστία και να δώσει το όραμα που θέλει κάθε αρειανός. Κανείς επιχειρηματίας βεβαίως δεν αγοράζει χρέη και δεν θέλει να πάρει μια ομάδα με πολλά χρέη, συνεπώς θα θελήσει να την πάρει καθαρή από τη Γ’ Εθνική. Ουτε όμως αυτή τη λύση δεν έχουμε δυστυχώς. Ούτε Μελισσανίδης υπάρχει, ούτε όραμα με γήπεδο. Φαίνεται ωστόσο πόσο ο κόσμος του Άρη αγαπάει αυτή την ομάδα. Το δείχνει στο γήπεδο με τα εισιτήρια που κόβει και ότι βρίσκεται κοντά στην ομάδα σε κάθε δυσκολία. Από την άλλη απογοητεύεται κάθε μέρα και κάθε χρόνο και ίσως σιγά σιγά να τον χάσουμε αυτόν τον κόσμο…»

Για το ποιοι ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Άρης: «Είναι μια αλληλουχία γεγονότων. Δεν είναι μια συγκεκριμένη διοίκηση που φταίει. Ευθύνες έχουν όλες οι διοικήσεις μετά το 44 και θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Έχουνε όλες ευθύνη γι’ αυτή την τραγική εικόνα του Άρη.»

Για την προτροπή του Σκόρδα στους παίκτες του Άρη να πέσουν κάτω; «Θα ήταν ό,τι χειρότερο αυτό. Ευτυχώς που οι παίκτες δεν τον άκουσαν ή τον παράκουσαν και άκουσαν τον Σούλη Παπαδόπουλου που τους είπε να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Θέλω τον Άρη όρθιο να παίζει αντρίκεια και να αγωνίζεται ως το τελευταίο λεπτό. Θέλω τον Άρη να λύνει τα ποδοσφαιρικά του μέσα στο γήπεδο»

Για την επίμαχη φάση με το γκολ του Πλατανιά: «Δεν έχω άποψη καθαρή. Βεβαίως είδα τη φάση 10 φορές. Η εκτίμηση μου είναι ότι είναι πάνω στην γραμμή, ότι δεν είναι γκολ εννοώ. Όμως λέω και πάλι ότι είδαμε τη φάση από 10 διαφορετικές επαναλήψεις και δεν βγάλαμε άκρη. Πως λοιπόν την είδε ο επόπτης μία φορά και ήταν τόσο σίγουρος δεν μπορώ να καταλάβω… ».

Για τις αδικίες που έχει υποστεί ο Άρης από την διαιτησία: «Σίγουρα ο Άρης έχει κυνηγηθεί. Όπου φτωχός κι η μοίρα του… Δεν έχουμε δύναμη στα όργανα και πρόσβαση στην ΕΠΟ. Δεν εισακούγεται η διαμαρτυρία μας πουθενά. Ολη η εικόνα του Άρη είναι τραγική. Και διοίκηση και παίκτες, γενικώς »

Για το τι θα έλεγε στους παίκτες αν πήγαινε στα αποδυτήρια: «Αυτή τη στιγμή ό,τι και να πω οι παίκτες δίνουν ό,τι μπορούν και δεν έχουν ευθύνη, αυτό μπορούν. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και άλλες μεταγραφές έχοντας αυτόν τον περιορισμό των μεταγραφών ηλικιακά και σε ξένους. Γενικότερα όμως όταν δεν έχεις βάσεις να δημιουργήσεις μια ομάδα ισχυρή και να έχεις βλέψεις.

Θυμάμαι στα χρόνια τα δικά μου δεν υπήρχαν αυτές οι διαφορές στο πρωτάθλημα. Δηλαδή ο πρώτος από τον δεύτερο να έχει απόσταση 20-15 βαθμών και παρομοίως ο τρίτος από τον πέμπτο. Ολες οι ομάδες ήταν κοντά και τα παιχνίδια ήταν ντέρμπι. Δεν ήταν σίγουρα ότι οι μεγάλες ομάδες θα νικήσουν στο επόμενο παιχνίδι. Τώρα υπάρχουν 2-3 ταχύτητες.

Υπάρχει ένας πρωταθλητής που το παίρνει από τον Δεκέμβριο και 2-3 ομα΄δες που είναι στην 4άδα-5άδα που διεκδικούν την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Από εκεί και πέρα περίπου 10 ομάδες παλεύουν για την σωτηρία τους και είναι αυτές που ουσιαστικά δίνουν τον τόνο στο πρωτάθλημα».

To Top