ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ζήνδρος: “Ο Άρης πάνω από πρόσωπα! Ο Χαριστέας πρέπει να μιλήσει, παραμένει για πάντα κομμάτι του συλλόγου”

Ο Γιώργος Ζήνδρος βετεράνος ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων» μίλησε για την νέα αγωνιστική σεζόν και τους στόχους του Άρη, το πως βλέπει και ο ίδιος τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα ενώ δήλωσε πως ο Άρης είναι πάνω από κάθε πρόσωπο και πως αυτό που συμβαίνει σε αυτό τον σύλλογο, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Πως διαμορφώνονται στα μάτια σας όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον Άρη;

Καταρχήν, να πω ότι εμείς είμαστε με τον Άρη. Ο Άρης είναι ένας, ενιαίος με όποιον προπονητή και παίκτες αν είναι. Από εκεί και πέρα, σίγουρα είναι λυπηρό όταν παιδιά σαν τον Χαριστέα που έχουν όρεξη και θέλουν να προσφέρουν δηλώνουν παραίτηση, δεν γνωρίζω αν ήταν τόσο δεμένος με τον προπονητή και αισθάνθηκε ότι πρέπει και αυτός να παραιτηθεί. Τώρα, ο Άρης συνεχίζει, είναι μια οντότητα που δεν σταματά είτε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θα συνεχίζει να ζει.

Ένας Άρης λοιπόν που πρέπει να είναι πάνω από οποιαδήποτε πρόσωπα;

Ακριβώς, ο Άρης είναι πάνω από όλα τα πρόσωπα, ακόμη και πάνω από τον πρόεδρο. Ο Άρης πάντα θα υπάρχει και γι αυτό και νομίζω ότι πρέπει να γίνεται μια αξιολόγηση πάντα, να μην φεύγουν με μια αποτυχία όλα τα στελέχη. Δεν μπορεί να είναι όλοι υπεύθυνοι στον ίδιο βαθμό, πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση έτσι ώστε να μένουν αυτοί που πρέπει, αυτοί που προσφέρουν και βοηθούν.

Πιστεύετε και εσείς πως πρέπει να βγει και να μιλήσει ο Χαριστέας για να ξεκαθαριστούν και κάποια πράγματα;

Φυσικά, από την στιγμή που υποβάλλεις την παραίτηση σου πρέπει να βγεις να πεις κάποια πράγματα, να ξέρουμε και εμείς τι γίνεται διότι δημιουργούνται κάποια στεγανά που μερικές φορές είναι για καλό αλλά άλλες φορές μένουν αναπάντητα ερωτήματα και δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα από αυτά που υπάρχουν. Καταρχήν, ο Χαριστέας ήταν εκείνος που έφερε τον Ένινγκ στον Άρη. Θα μπορούσε να βρει κάποιον άλλον τώρα, κάποιον που ξέρει και να συνεχίσει.

Ναι αλλά εδώ μπαίνει το ερώτημα αν ο Χαριστέας «ακούστηκε» στο θέμα του νέου προπονητή διότι ο Θοδωρής Καρυπίδης το πήρε επάνω του.

Δεν το γνωρίζω αυτό, όταν ο πρόεδρος το παίρνει επάνω του, έχει αυτός την ευθύνη.

Υπάρχει και το ερώτημα μήπως τελικά ο Χαριστέας δεν ήταν έτοιμος στην παρούσα φάση να αναλάβει έναν τόσο δύσκολο ρόλο;

Εγώ θεωρώ πως είναι πάρα πολύ σοβαρός και είμαι πεπεισμένος ότι ήταν έτοιμος, δεν πιστεύω πως είχε κενά. Από εκεί και πέρα σίγουρα όμως, πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από την ομάδα.

Ως προσωπικότητα ο Χαριστέας θα πρέπει να συνεχίσει να είναι κοντά στον Άρη άσχετα με την επαγγελματική πορεία του. Εσείς τι λέτε;

Αυτό θα ήταν ευχής έργον. Για αυτό ακριβώς πρέπει να βγει και να εξηγήσει τους λόγους, διότι πιστεύω ακράδαντα πως είναι κομμάτι του Άρη και με το όνομα και την παρουσία του, δίνει λάμψη στον σύλλογο, ανεβάζει επίπεδο στον σύλλογο. Δεν πρόκειται για άτομο που ψάχνει δουλειά πχ ή κάτι τέτοιο. Είναι κομμάτι του Άρη και πρέπει να συνεχίσει να είναι, από εκεί και πέρα είναι δική του απόφαση.

Χρειάζεται η στήριξη στην ομάδα;

Είναι πασιφανές αυτό πως τώρα όλοι πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα, στα δύσκολα είμαστε πιο κοντά, τώρα χρειάζεται η βοήθεια. Ακόμη και την Κυριακή αν κερδίσουμε και έχουμε το 3 στα 3, αυτή η επιτυχία να μην καλύψει όποια προβλήματα υπάρχουν «κάτω από το χαλί». Καλό θα ήταν να αναλάβει ο καθένας τον ρόλο του για να μην είναι εφήμερη αυτή η επιτυχία, διότι οι επιτυχίες καλύπτουν κάποια προβλήματα και νομίζοντας πως τα έχουμε ξεπεράσει, τα βρίσκουμε πάλι μπροστά μας.

Πως θα «καλωσορίζατε» τον Άκη Μάντζιο στον νέο του ρόλο στον Άρη;

Θα τον καλοδεχτούμε, είναι ο προπονητής μας δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό. Θα είμαστε μαζί του για ό,τι χρειαστεί. Σίγουρα έχει δείξει τις προπονητικές του ικανότητες, έχει περάσει και ως παίκτης από την ομάδα που σημαίνει ότι ξέρει τον οργανισμό του Άρη επομένως να του ευχηθούμε καλή επιτυχία. Αυτό θα κάναμε σε οποιονδήποτε προπονητή έφερνε ο πρόεδρος.

Θα κριθεί ωστόσο και εκείνος εκ του αποτελέσματος;

Ακριβώς, το «ταμείο» γίνεται στο τέλος κάθε χρονιάς, εκεί θα δούμε τι πετύχαμε και τι όχι.

Πως περιμένετε να διαχειριστεί τους στόχους του ο Άρης;

Μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, πρέπει τώρα να επικεντρωθούμε στους στόχους του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Με την μείωση μιας θέσης στην Ευρώπη, θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο φειδωλοί και συγκεντρωμένοι διότι από εδώ και πέρα κάθε βαθμός θα μετράει. Οπωσδήποτε μόνο νίκη για την Κυριακή και σίγουρα δεν θέλουμε να αγχώνουμε τους παίκτες αλλά είναι και στόχος της ομάδας παρόμοια παιχνίδια όπως αυτό με τα Γιάννενα να τα παίρνει και αυτό πρέπει, να μην χάνουμε βαθμούς. Τουλάχιστον η έδρα μας να είναι «καυτή».

Πολύ μεγάλο πλήγμα ωστόσο η απουσία των φιλάθλων από τα γήπεδα.

Ναι, τουλάχιστον για τον Άρη είναι μεγάλη απώλεια διότι ο κόσμος στηρίζει απίστευτα την ομάδα, αυτό που συμβαίνει εδώ είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Να μην έχεις πάρει τίτλο 50 χρόνια και να υπάρχει αυτός ο κόσμος φανατισμένος στην κερκίδα. Είναι σίγουρα μεγάλη απώλεια και στο οικονομικό κομμάτι φυσικά.

To Top