Ζήτησε το θαύμα η Μπαρτσελόνα, αλλά η Παρί στους “8” με 1-1 (videos)

Η Μπαρτσελόνα έκανε τιτάνια προσπάθεια για να φτάσει στο θαύμα της ανατροπής, όμως οι αποκρούσεις του Κέιλορ Νάβας κράτησαν την Παρί Σεν Ζερμέν ζωντανή (1-1) και την έστειλαν στα προημιτελικά.

Τι θα γινόταν αν ο Μέσι είχε ευστοχήσει στο πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κι έκανε το 1-2; Δεν θα μάθει ποτέ.

 

Σε τρεις περιπτώσεις (10’, 13’, 18’), ο Ντεμπελέ «λιποθύμησε» μπροστά στον Νάβας, ο οποίος με εκπληκτικό τρόπο έβαλε το χεράκι του κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από το τούβλο του Ντεστ (23’).

Εντελώς κόντρα στην ροή του ματς, ο γκαφατζής Λενγκλέ μπουρδούκλωσε τα πόδια του σε ακίνδυνη φάση με τον Μπαπέ και δώρισε το πέναλτι από το οποίο ο Μπαπέ έκανε το 1-0 (31’).

Μία φωτοβολίδα του Λιονέλ Μέσι (37’) από τα 30 μέτρα έκανε άμεσα το 1-1 με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, όμως δεν ήταν το ίδιο εύστοχος από πολύ πιο κοντινή απόσταση. Ο Νάβας απέκρουσε το πέναλτι του Αργεντινού στο τέλος του ημιχρόνου, το 1-2 δεν έγινε ποτέ και η Παρί Σεν Ζερμέν γλίτωσε το ψυχολογικό μπλακ-άουτ.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε, αλλά ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος των Καταλανών. Ο Μαρκίνιος με σωτήριο τάκλιν πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μέσι (61’), ενώ ο Νάβας είχε πάλι απάντηση σε κεφαλιά του Μπουσκέτς (69’).

Όσο περνούσε η ώρα, οι Καταλανοί το έπαιρναν απόφαση, στο τέλος μάλιστα κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν χάσει κιόλας αν Ικάρντι και Μπαπέ ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ, Ντε Γιονγκ, Μινγκέθα (35’ Φίρπο), Ντεστ (66’ Τρινκάο), Μπουσκετς (79’ Μορίμπα), Πέδρι (79’ Πιάνιτς), Τζόρντι Άλμπα, Μέσι, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (79’ Μπρέιθγουεϊτ).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Φλορέντσι (76’ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κυρζαουά (46’ Ντιαλό), Παρέδες, Βεράτι (84’ Ραφίνια), Γκέιγ (59’ Ντανίλο), Ντράξλερ (59’ Ντι Μαρία), Ικάρντι, Μπαπέ.

To Top