ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ζίριους Γουίλιαμς: Η αστοχία τού έχει στοιχίσει την “απογείωση”

Ο Ζίριους Γουίλιαμς «φτιάχνεται» ενόψει Ηρακλή, για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, θέλοντας να εκτοξεύσει την απόδοσή του.

Οι περγαμηνές του ολοφάνερες από την πρώτη στιγμή που πάτησε παρκέ με την φανέλα του Άρη. Αθλητικότητα και ενέργεια στις δύο πλευρές του γηπέδου, και περιφεριακό σουτ που «κόβει στα δύο» την αντίπαλη άμυνα.

Ο Ζίριους Γουίλιαμς είναι μέχρι στιγμής από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, έχοντας τους ικανοποιητικούς μέσους όρους των 10,5 πόντων, 5 ριμπάουντ στα 30 λεπτά αγωνιστικής δράσης.

Βέβαια οι αριθμοί του θα μπορούσαν να τον έχουν βάλει ήδη στους κορυφαίους του πρωταθλήματος, όμως η ιδιαίτερη αστοχία του βάζει ταβάνι στην αποδοσή του.

Σαφώς η προσφορά του στην πίεση της μπάλας, στην ενέργεια των διεκδικούμενων κατοχών και γενικά στην αφοσίωση που ζητά η τακτική του κόουτς Καστρίτη, μοιάζει πόλυτιμη μπροστά στην στατιστική.

Όμως η εικόνα της θα ήταν πολύ καλύτερη για τον 24χρονο φόργουορντ, αν δεν σούταρε με το τραγικό 34,8% εντός πεδιάς. Αν μάλιστα δόυμε τις συνολικές προσπάθειες που επειχήρισε θα αποθαρυνθούμε ακόμα περισσότερο. 24 εύστοχα σουτ σε 69 προσπάθειες, με το περιφερειακό του σουτ να «καίγεται» με τα 12/44-3π.(27.3%)!

Το χειρότερο είναι ότι πολλά από τα σουτ που επιεχείρησε ήταν ελέυθερα, μιας και ο Άρης διαθέτει φέτος καλή κυκλοφορία της μπάλας που συχνά βγάζει την έξτρα πάσα.

Αυτή την συνθήκη θέλει να αλλάξει ο Γουίλιαμς, αρχής γινομένης από το ματς με τον Ηρακλή, προσπαθώντας κυρίως να διοχετεύσει την ενέργειά του σωστά.

Άλλωστε το σουτ είναι θέμα «ημέρας» και ψυχολογιας, με τον Αμερικανό «δυναμίτη» να φτιάχνει ήδη την διάθεσή του ενόψει του ντέρμπι κόντρα στον Ηρακλή.

Αυτό έδειξε σε λογαριασμό του στα social media, αναρτώντας μια δημοσίευση της ΚΑΕ Άρης, για την ενημέρωση της  εξάντλησης των εισιτηρίων στις Θύρες 5-6, σημειώνοντας…“Εβδομάδα ντέρμπι”, δίχως να θέλει να πει πολλά λόγια.

Τα υπόλοιπα άλλωστε στο γήπεδο.

To Top