ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ζίριους Γουίλιαμς: «Πάμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, μόνο για αυτό μιλάμε»

Ο Ζίριους Γουίλιαμς, παίκτης-κλειδί για τον φετινό μπασκετικό Άρη, μίλησε στο Yellow Radio 101,7 για την πορεία του στους κιτρινόμαυρους.

Για την προχθεσινή νίκη: Νομίζω ότι παίξαμε καλά, έχουμε ζεσταθεί, σίγουρα καλύτερη επιθετική λειτουργία και έναν από τους καλύτερους σκόρερ του πρωταθλήματος, οπότε αυτό βοηθάει και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας.

Για αυτά που θα ακολουθήσουν στην πορεία του ίδιου: Για να είμαι ειλικρινής, προσπαθώ πάντα να κάνω ότι μου λένε, πάντα στο επιθετικό και αμυντικό κομμάτι και έτσι θα συνεχίσω.

Για την χημεία μέσα στην ομάδα: Νομίζω ότι έχουμε φοβερή χημεία στα αποδυτήρια, θέλουμε να νικήσουμε και κάνουμε τα πάντα για αυτό. Έτσι, όλοι κάνουμε θυσίες και προσπαθούμε να βάλουμε τα δυνατά μας και ότι γνωρίζει ο καθένας για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι στο πρωτάθλημα, να το κερδίσουμε.

Κάθε φορά στην προπόνηση μιλάμε για αυτό, έχουμε καλή ομάδα και ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Γνωρίζουμε τα όρια μας, ξέρουμε πως ήταν η κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια αλλά θέλουμε να φτάσουμε στα playoff και να κατακτήσουμε αυτό για το οποίο συζητάμε.

Αν είναι ενθουσιασμένος για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που έρχεται: Είμαι πολύ ενθουσιασμός, είχα μία μικρή γεύση του πως μοιάζει ένα ντέρμπι από τον Ηρακλή, αλλά αυτό είναι αρκετά σοβαρό. Όταν υπέγραψα στον Άρη, πολύς κόσμος μου έστειλε το βίντεο από ντέρμπι, το οποίο δεν θυμάμαι ποια χρονιά διαδραματίστηκε, νομίζω ότι έγινε πριν 2 χρόνια. Το γήπεδο ήταν γεμάτο και η ενέργεια ήταν απίστευτη. Μου θυμίζει το κολλέγιο, αλλά οι οπαδοί στην Ευρώπη είναι «ερωτευμένοι» με το μπάσκετ. Σεβόμαστε στον ΠΑΟΚ, αλλά θα στηρίξω τα «αδέρφια» μου, ότι και αν συμβεί.

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο: Είναι πάρα πολύ σημαντική η παρουσία τους. Είναι διαφορετικό να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο, όπως στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, εκτιμήσαμε τον κάθε ένα που παρευρέθηκε εκεί. Εννοείται πως θα θέλαμε περισσότερο κόσμο εκείνη την ημέρα, αλλά ξέρουμε ότι υπήρχε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι πάνω κάτω την ίδια περίοδο και νομίζω πως νίκησαν επίσης, είμαι περήφανος και για εκείνους τους παίκτες. Είναι πολύ σημαντική σε κάθε άθλημα, οι φίλαθλοι μας βοηθούν και μας ωθούν να παίζουμε καλύτερα.

Δεν χάνει προπονήσεις στην προσπάθεια του να γίνεται κάθε μέρα καλύτερος: Είμαι αρκετά χαρούμενος που μιλήσατε με παλαιότερους προπονητές μου, είναι πολύ καλοί άνθρωποι και τους εμπιστεύθηκα με την φυσική μου κατάσταση. Νιώθω ότι δεν πρέπει να χάσω προπονήσεις γιατί δεν προπονούμαι μόνο για αύριο, προπονούμαι για ένα χρόνο από τώρα, δύο χρόνια από τώρα. Οι ικανότητες σου στο άθλημα χτίζονται μέρα με την μέρα. Προσπαθώ να γίνω καλύτερος κάθε μέρα και νιώθω ότι μπορείς πάντα να κάνεις κάτι για να γίνεις καλύτερος. Δεν θα είναι κάτι πάντα που θα αφορά την φυσική κατάσταση, αλλά θα είναι κάτι που θα αφορά και την ψυχική. Το λατρεύω αυτό και αν δεν το λάτρευα δεν θα μπορούσα να το κάνω κάθε μέρα. Λατρεύω την δουλειά μου και το μπάσκετ και νιώθω ότι αυτό ήθελα να κάνω πάντα.

Για την σκληρή δουλειά που τον βοηθάει να εξελίσσεται: Αυτό είναι το θέμα, δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Ο στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερος παίκτης μέρα με την μέρα, βδομάδα με βδομάδα. Θέλω να είμαι έτοιμος για τα πάντα. Το ιδιαίτερο με αυτή την λίγκα, είναι ότι είναι δύσκολη. Τσεκάρουμε τα πάντα για τις άλλες ομάδες, στατιστικά κλπ και γνωρίζω ότι αυτό κάνουν και οι άλλες ομάδες με εμάς. Δεν μπορείς να κάνεις κάθε φορά το ίδιο πράγμα και σε κάθε αγώνα, δεν θα λειτουργεί κάθε φορά. Έτσι, κάποιες φορές πρέπει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στα μέτρα του αντιπάλου μας. Δεν είμαι ποτέ αρκετά ικανοποιημένος με αυτά που δείχνω, γιατί ξέρω ότι κάθε φορά θα χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος με αυτό που δείχνω, πάντα με ωθώ να προχωρήσω στο επόμενο «σκαλί». Αυτό ξεκινάει εδώ, κερδίζοντας το πρωτάθλημα.

Για την πιθανότητα ανανέωσης του συμβολαίου στον Άρη: Λατρεύω την πόλη και τον σύλλογο, λατρεύω το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Νιώθω ότι είναι υπέροχο μέρος, αλλά το αν θα μείνω εξαρτάται από την πορεία της καριέρας μου. Είμαι σίγουρα ανοιχτός στο ενδεχόμενο γιατί αγάπησα το «κίτρινο και το μαύρο». Αυτή την στιγμή, όμως, ο στόχος μου είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετά θα δούμε πως θα προχωρήσω.

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι στρετς φορ στο μπάσκετ; Έχει τις δυσκολίες του αλλά σημαντική, όταν αλλάζουμε μπορεί κάποιος να μπερδευτεί. Το τεσσάρι μπορεί να γίνει δυάρι και το αντίστροφο, άρα πρέπει να ξέρουμε πως λειτουργεί κάθε θέση στο παρκέ. Λατρεύω την πρόκληση και είναι πολύ σημαντικό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι που παρατήρησα. Το να έχεις δυνατό φορ που μπορεί να ελέγξει το παιχνίδι είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εγώ και ο Τζούστον κάνουμε πολύ καλή δουλειά πάνω σε αυτό.

Τέλος, αναφορά στην βοήθεια που έχει προσφέρει η προσθήκη του Τζέιμς Κέλι στους κιτρινόμαυρους: Μέσα στο παρκέ και εκτός του παρκέ μας έχει βοηθήσει. Εντός του παρκέ, ο καθένας μπορεί να δει πόσο μας έχει βοηθήσει, στις άμυνες, είναι ένα πεντάρι που σαν αυτόν δεν έχει πολλούς στο πρωτάθλημα. Είναι μοναδικός παίκτης και σίγουρα είναι μεγάλη βοήθεια γιατί στην άμυνα πρέπει να ανακαλύψουμε τι είναι εκείνα που πρέπει να κάνουμε και αυτό είναι δύσκολο. Έτσι, ο Κέλι είναι τέλεια προσθήκη στην ομάδα και το δείχνει. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος στον τομέα του για το πρωτάθλημα, σίγουρα. Εκτός γηπέδου, είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά και μας βοηθάει με ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, αντιλαμβάνεται διαφορετικά από εμάς τα παιχνίδια.

 

To Top