Ζαγκλής: «Δεν θα στείλουμε τους παίκτες όπου δεν θα στέλναμε τα παιδιά μας»

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, μίλησε για τη στάση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ απέναντι στον κορωνοϊό.

Η υγεία των παικτών και των φιλάθλων είναι σε πρώτο πλάνο για την FIBA, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στην «As» ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ.

«Ο πρόεδρος κι εγώ έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν θα στείλουμε τους παίκτες εκεί που δεν θα στέλναμε τα παιδιά μας. Προτεραιότητα είναι η υγεία των παικτών, των εμπλεκομένων και των φιλάθλων. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα επαφής, ένα ομαδικό σπορ που συγκεντρώνει πολύ κόσμο, κυρίως σε κλειστούς χώρους. Άρα θα πρέπει να σκεφτούμε καλά την απόφαση να παίξουμε ξανά.

Ο πρόεδρος κι εγώ έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν θα στείλουμε τους παίκτες εκεί που δεν θα στέλναμε τα παιδιά μας. Προτεραιότητα είναι η υγεία των παικτών, των εμπλεκομένων και των φιλάθλων. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα επαφής, ένα ομαδικό σπορ που συγκεντρώνει πολύ κόσμο, κυρίως σε κλειστούς χώρους. Άρα θα πρέπει να σκεφτούμε καλά την απόφαση να παίξουμε ξανά».

To Top