Ζαγκλής: «Να ενώσουμε την μπασκετική κοινότητα»

Ο νέος Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, μίλησε για τα νέα του καθήκοντα στην παγκόσμια ομοσπονδία τονίζοντας πως πρέπει να σταθεί στο ύψος των υψηλών απαιτήσεων του παγκοσμίου μπάσκετ.

Οι δηλώσεις του Ανδρέα Ζαγκλή: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Κεντρικού Γραφείου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Η αποστολή είναι ξεκάθαρη: Να μεγαλώσουμε το μπάσκετ παγκοσμίως και να ενώσουμε την μπασκετική κοινότητα.

Προσωπικά θα  υπηρετήσω αυτή την αποστολή έχοντας στο μυαλό μου τις αξίες της FIBA και την πλούσια ιστορία της. Η FIBA θα συνεχίσει να εργάζεται χέρι με χέρι με της Εθνικές Ομοσπονδίες για τα προγράμματα του αντρικού και γυναικείου μπάσκετ, για τα δύο Ολυμπιακά αγωνίσματα που έχει, όπως επίσης και να υποστηρίζει το μπάσκετ σε καρότσι.

Στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον θα πρέπει να είμαστε μοντέρνοι διαχειριστές, συνετοί ρυθμιστές και άψογοι διοργανωτές, προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των υψηλών απαιτήσεων που έχει η οικογένεια του μπάσκετ και κυρίως οι παίκτες, οι ομάδες, οι Λίγκες, οι φίλαθλοι και οι συνεργάτες μας».

Δηλώσεις για την εκλογή του 38χρονου Έλληνα δικηγόρου έκανε και ο πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε: «Είμαι ευτυχής που επιλέξαμε τον 4ο Γενικό Γραμματέα μέσα από την διοικητική ομάδα που είχαμε ήδη.

Ο Αντρέας, ένα αυθεντικό μπασκετικό πρόσωπο, γνωρίζει πολύ καλά τη δομή και την οργάνωσή μας και είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της στρατηγικής της FIBA. Είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του για να κάνει το μπάσκετ την πιο δημοφιλή αθλητική κοινότητα στον κόσμο».

To Top