Ζαγκλής: «Οι ομάδες θα πρέπει να σεβαστούν τα πρωταθλήματα των χωρών τους»

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, μίλησε για το… σταυροδρόμι των ομάδων, που θα κληθούν να αποφασίσουν μεταξύ της Euroleague και του πρωταθλήματός τους, σε περίπτωση που η μπασκετική δράση συνεχιστεί.

Ο Ζαγκλής μίλησε στη ρωσική ιστοσελίδα «Izvestia», η οποία προσπάθησε να… χαρτογραφήσει την «επόμενη ημέρα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στην αρχή, λοιπόν, ανέφερε: «Όλες οι ομάδες παίζουν σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον της FIBA σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς και στην πρόοδο και την προβολή του μπάσκετ στις χώρες τους. Λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο, οι ομάδες θα πρέπει να σεβαστούν τις ομοσπονδίες και τα πρωταθλήματα των χωρών τους», για να προσθέσει έπειτα:

«Η FIBA είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις πλευρές, καθώς και με τους ιδιοκτήτες των ομάδων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επιπλέον, η παγκόσμια ομοσπονδία και 11 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι οι μέτοχοι του BCL. Επομένως, είμαστε σε συνεχή επαφή με αυτά τα πρωταθλήματα. Η FIBA δουλεύει στενά με τον συνεργάτη της, την ULEB. Η ULEB επιβλέπει την κατάσταση για τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οπότε, γνωρίζουμε όλες τις εξελίξεις».

To Top