Ζαμπέτας: «Διαστροφικό μυαλό όποιος μιλάει για ΑΦΜ, να τον κλείσουν φυλακή ή ψυχιατρείο»!

O τέως διευθύνων σύμβουλος της Π.Α.Ε. Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα του Α.Φ.Μ., την προσωρινή διαταγή, για τον Αθανασιάδη, τον Κόντη, αλλά και για τις επαφές του με τον Γιάννη Ψηφίδη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν. 98,7”:

Για το γεγονός ότι ο Άρης παίζει στο πρωτάθλημα ελέω προσωρινής διαταγής, σχολίασε: «Δεν έχω την ίδια άποψη. Η προσωρινή διαταγή δε δίνει τη δυνατότητα να σταματήσεις να πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου προς το Δημόσιο. Η προσωρινή διαταγή πάρθηκε πολύ μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Στις 20 Αυγούστου πληρώσαμε χρήματα για να αποκτήσουμε φορολογική ενημερότητα, σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα. Ο Άρης κατέβαλλε 520.000 ευρώ, ποσό που αφορούσε ρυθμίσεις προς το Δημόσιο, οι οποίες συμπεριλάμβαναν μεταξύ άλλων το άρθρο 15, Φ.Π.Α., παρακρατούμενους φόρους κλπ.. Αν δεν τις πληρώναμε, ο Άρης δε θα έπαιζε στο πρωτάθλημα».

Όσον αφορά το αν θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί η σημερινή διοίκηση της Π.Α.Ε. Άρης -η οποία τοποθετήθηκε από τα Δ.Σ. της Λέσχης και του Α.Σ.- από τη στιγμή που το Δ.Σ. της Λέσχης δεν υφίσταται και ο Α.Σ. έχει άρει την εμπιστοσύνη του, περιορίστηκε να απαντήσει: «Διαφωνώ και με τη διαδικασία της αλλαγής του προηγούμενου διοικητικού σχήματος αλλά και μ΄αυτήν που αναμένεται να γίνει τώρα».

Για τον κ. Κώστα Κωνσταντινίδη (σ.σ.: όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Ζαμπέτας, οι γυναίκες των δύο είναι αδερφές), ο οποίος πηγαίνοντας στο Δήμο Θέρμης πήρε τα γήπεδα του Χατζηπαναγή και πλέον εξυπηρετεί κάποια τμήματα του Άρη, σχολίασε: «Μέχρι στιγμής ο Άρης δεν έχει δώσει χρήματα, διότι η συμφωνία είναι για τη νέα χρονιά. Μετά από πρόταση του κ. Κωνσταντινίδη, οι υπεύθυνοι των ακαδημιών είπαν ότι, πράγματι, θα ήθελαν να πληρώνουν λιγότερα, και υπ’ αυτό το πρίσμα έχει επιτευχθεί μια συμφωνία για του χρόνου. Η συνεργασία αφορά τον Α.Σ., που έχει την επιβάρυνση».

Για το ότι ισχυρίζεται πως τα χρήματα που ζητά ο κ. Κωνσταντινίδης είναι πολύ λιγότερα από αυτά που καταβάλλει ο Άρης χρησιμοποιώντας άλλα γήπεδα, αν έγινε κάποιος διαγωνισμός για να καταλήξει τελικά ο Άρης σ’ αυτόν, καθώς επίσης αν αυτό είναι ηθικά σωστό, επεσήμανε: «Δε μπορώ να λογοδοτήσω για τους αρμοδίους των ακαδημιών και το πού αυτές θα αθλούνται. Επιπλέον, χρόνια τώρα οι παλαίμαχοι του Άρη θα μπορούσαν να έχουν κάνει την αντίστοιχη προσφορά τους. Δε γνωρίζω αν έχει ή δεν έχει γίνει διαγωνισμός».

Σε ερώτηση αν ο κ. Αθανασιάδης έχει κάτι να χάσει σε περίπτωση που ο Άρης διαλυθεί, δήλωσε… άγνοια: «Δεν το γνωρίζω. Είμαι υποχρεωμένος να γνωρίζω το Ε9 του προέδρου; Το σημαντικότερο αγαθό που θα χάσει είναι η ελευθερία του. Ενδεχομένως θα χάσει και τα ακίνητά του. Δεν είμαι νομικός να ερμηνεύσω αν θα χάσει και η γυναίκα του ακίνητα ή οτιδήποτε περιουσιακό έχει. Η μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων του καθενός γίνεται ανά μέρα, ανά ώρα. Δεν είμαι ο λογιστής του για να ξέρω τι μπορεί να χάσει ο Αθανασιάδης».

Για το αν έχει ακούσει οποιαδήποτε συζήτηση περί Α.Φ.Μ., τόνισε: «Ποτέ, ειλικρινά σας μιλάω, ορκίζομαι στη ζωή μου. Εμένα, τον κ. Σκόρδα και τον κ. Αθανασιάδη δε μας συμφέρει με τίποτα να αλλάξει Α.Φ.Μ. η Π.Α.Ε.».

Για τις σχέσεις που διατηρεί με την τωρινή διοίκηση της Π.Α.Ε.: «Καμία. Το μόνο που έκανα ήταν να τους πάρω τηλέφωνο και να τους πω ότι εάν πιστεύουν ότι μπορώ να βοηθήσω σε οτιδήποτε, είμαι στη διάθεσή τους. Και ναι, την Τετάρτη το βράδυ συνέφαγα με τον κ. Ψηφίδη, που μου είπε ότι δε μπορώ να κάνω τίποτα. Ότι όλα είναι δρομολογημένα και γίνονται όσες ενέργειες είναι απαραίτητες».

Για το αν υπήρξε πρόβλημα πληρωμής του Γιάννη Κόντη στο παρελθόν, διότι δεν είχε Α.Φ.Μ., κι αυτό απετέλεσε πρόσχημα απομάκρυνσής του από τον κ. Σκόρδα (ακόμη κι αν δεν απομακρύνθηκε), υπογράμμισε:«Όχι, γιατί ο κ. Σκόρδας έδωσε στη χρήση του περί τις 150.000-180.000 ευρώ επί αποδόσει λογαριασμού από την τότε διοίκηση της Π.Α.Ε. στον Γιάννη Κόντη. Αυτό σημαίνει πώς στα δίνω είτε ως προκαταβολή και πρέπει να μου τα επιστρέψεις, είτε στα δίνω για να κάνεις μια δουλειά, ή γιατί είσαι υπάλληλος της Π.Α.Ε. Άρης ή για κάποιον άλλο λόγο».

Για επιστολές της Π.Α.Ε. Άρης προς τον αρμόδιο υπουργό, οι οποίες κάνουν λόγω για 5.500.000 ευρώ, ως το σύνολο του ποσού έχει καταβάλει η εταιρία στην εφορία μαζί με τα παλιά, ο κ. Ζαμπέτας δήλωσε άγνοια: «Δεν το γνωρίζω αυτό που λέτε. Γνωρίζω στοιχεία που μου έδωσε ο κ. Κωτσιόπουλος, που ήταν επί χρόνια ο λογιστής της Π.Α.Ε. Άρης. Όταν έκανε απολογιστική συνέντευξη η Π.Α.Ε. προς τον κόσμο τότε, πριν τις εκλογές της Λέσχης το 2011, του ζήτησα να μου δώσει τα οικονομικά στοιχεία και από εκείνα εμφανίζονται 9.300.000».

Αρχικά ο κ. Ψηφίδης είχε πει σε δηλώσεις του με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Άρης δεν έχει ασχοληθεί με άλλο Α.Φ.Μ., ενώ ο ίδιος τρεις μέρες μετά ανέφερε ότι επρόκειτο για μια λύση η οποία τείνει να εξαλειφθεί. Ο κ. Ζαμπέτας σχολίασε επ’ αυτού: «Είτε τον λένε Ψηφίδη, είτε Πούτιν, Ομπάμα ή οπωσδήποτε αλλιώς, θα με βρει απέναντί του. Φτάνει αυτή η ιστορία. Όποιος θέλει να κάνει κάτι τέτοιο θα με βρει απέναντί του. Αν είπε κάτι τέτοιο ο κ. Ψηφίδης, είναι κατακριτέο και δεν πιστεύω ότι αυτό το πράγμα μπορεί να το σκέφτεται Αρειανό μυαλό. Μόνο διαστροφικό, κατεστραμμένο, παρανοϊκό μυαλό. Ένας τέτοιος ας πάει σε ψυχίατρο ή ας τον κλείσουν σε μια κλινική».

To Top