Ζαμπέτας: “Ούτε μια στο δισεκατομμύριο να με κατηγορήσουν για τα οικονομικά στοιχεία”

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας μίλησε για την θετική απόφαση του δικαστηρίου, την συσπείρωση που χρειάζεται η ομάδα αλλά και την εξυγίανση που απαιτεί ο κόσμος. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Aρχικά αναφέρθηκε στη θετική απόφαση του δικαστηρίου και τα κέρδη αυτής, είπε: «Είναι μια τεράστια ανακούφιση. Κερδίζουμε χρόνο, διαπραγματευτική ικανότητα απέναντι στους πιστωτές μας. Αυτό που θέλουμε είναι η βιωσιμότητα της εταιρίας. Ευχαριστώ τα μέλη του συμβουλίου της ΚΜΑ, τους νομικούς που αναλάβανε να τρέξουν τις διαδικασίες και αυτούς που κατέθεσαν τις γνωμοδοτήσεις τους.

Εγώ όταν μου ζητήθηκε να υπογράψω τα έγγραφα δεν είχα καμία γνώση. Ζήτησα από τους νομικούς της ΚΜΑ να μου εξηγήσουν το ρίσκο, τους κινδύνους, τα θετικά της ιστορίας αυτής και είχα ζητήσει και ένα πρακτικό διοικητικού συμβουλίου από την ΚΜΑ το οποίο θα μου δίνει την εντολή να υπογράψω την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Δεν είχε συμβεί αυτό και από μόνος μου δεν πρόκειται να έπαιρνα την πρωτοβουλία να υπογράψω. Η διαδικασία που είχαμε ξεκινήσει δεν μας έβρισκε σύμφωνους και ακολουθήσαμε μία εντελώς διαφορετική γραμμή με τους νομικούς και τον κ. Λαζαρίδη. Όλοι μαζί, συλλογικά, κάναμε ό,τι έπρεπε για να κατατεθεί ο φάκελος πλήρης. Αυτό που πετύχαμε είναι το πρώτο βήμα. Ελάχιστο, αλλά σημαντικό».

Για την αναφορά που γίνεται στην απόφαση ότι: Απαγορεύεται η καταγγελία ακόμη και απόφασεων του διαιτητικού οργάνου (ΕΠΟ), απάντησε: «μέσα στην αίτηση προσωρινής συμπεριλάβαμε και τα διαιτητικά οργανα της ΕΠΟ. Η αποφαση θα κοινοποιηθεί στην ΕΠΟ, υπάρχουν ήδη δεδικασμένο άλλων αποφάσεων τις οποίες έχει δεχτεί και περιμένουμε να δεχτεί την απόφαση του δικαστηρίου για να πασύουν οι διαδικασές κατά της ομάδας»

Για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί: «Ορίζεται διαμεσολαβητής από το δικαστήριο. Η διαδικασία θα γίνει όμως και με την συνδρομή των νομικών της ΚΜΑ και δική μου προκειμένου να προχωρήσουμε σε διακανονισμούς, σε κουρέματα , σε πλάνο εξυγίανσης το οποίο έχει εκπόνηση η ΚΜΑ μέσω του κ. Δεσύπρη και τον ορκωτό λογιστή. Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική.

Δεν επαναπαυόμαστε, δεν πανηγυρίζουμε όμως γιατί η διαδικασία αυτή έχει πολύ δρόμο. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι η καθημερινότητά μας θα συνεχιστεί με λιγότερο άγχος. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας να διεκπεραιώσουμε όλα τα ζητήματα για να δούμε εάν τελικά θα μπούμε στο άρθρο ή θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τρόπο που να μην βλάπτει την εταιρία. Δεν πρέπει ποτέ και για κανέναν λόγο να πάρουμε ρίσκο τέτοιο που θα βλάψει την αγάπη μας, τον Άρη».

Για τα επόμενα βήματα και τις δυσκολίες που προκύπτουν: «Το κλειδί για να υπαχθεί η εταιρία στο 99 είναι οι συμφωνίες και οι διαπραγματεύσεις. Από εκεί και πέρα θα μπορέσει οι εταιρία να ακολουθήσει πιστά το χρονοδιάγραμμα. Οι προτάσεις που θα γίνουν στις πιστωτές θα γίνουν με βάση τον προϋπολογισμό της εταιρίας που έχουμε κάνει για τα επόμενα χρόνια για να είμαστε ακόλουθοι σε αυτά που θα συμφωνήσουμε».

Για το αν κινδυνέψουν κάποιοι μέσα από τους ελέγχους που θα γίνουν και για τον Λάμπρο Σκόρδα, είπε: «Μπορώ να μιλήσω μόνο για το δικό μου πρόσωπο. Δηλώνω κατηγορηματικά: ούτε μία στο δισεκατομμύριο θα υπάρξει κάτι να μου προσάψουν για οποιοδήποτε θέμα της ΠΑΕ Άρης. Γνωρίζω τι έχω υπογράψει.

Δεν έχω κανέναν πρόβλημα, δίνω πρώτος τα στοιχεία που χρειάζονται αν θέλουνε. Πιστεύω όμως ότι ο έλεγχος πρέπει να ξεκινήσει και πριν το 44 για να φανούν τα πάντα, από την ώρα που γράφτηκε το πρώτο ευρώ χρέος στην ΠΑΕ. Ο κόσμος ανησυχεί και αναρωτιέται ?που πήγαν τα λεφτά; Πώς μεγάλωσε το χρέος;.

Ας αποφασίσουν όμως τι από τα δύο. Όταν μεγαλώνει το χρέος σημαίνει ότι δεν έδωσες λεφτά, έδωσες υποσχέσεις. Επί πραγματικού άρα τα χρήματα τα οποία δοθήκανε σε συγκεκριμένους σκοπούς και συγκεκριμένα συμβόλαια, δοθήκαν όμως παραπάνω υποσχέσεις απ’ ότι υπήρχανε στον προγραμματισμό με αποτέλεσμα την διόγκωση του χρέους.

Άρα στην πραγματικότητα δεν φύγανε παραπάνω χρήματα, φύγανε παραπάνω υποσχέσεις. Στην τριετία μας (2009-2012) είχαμε έσοδα 35 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 8,5 εκ. δόθηκαν στην εφορία, εκ των οποίων τα τέσσερα μονό είναι δικής μας χρήσης.
Εμείς από το 2009 μέχρι σήμερα πληρώσαμε χρέη του Σκόρδα (14 εκ. ευρώ χρέη είχε τότε) αντί να πληρώσουμε δικά μας.

Ο κ. Σκόρδας δεν το σεβάστηκε αυτό, ούτε τον κόσμο του Άρη όπως τον σεβαστήκαμε εμείς. Ο Άρης είναι τεράστια ομάδα και δεν μπορεί να αφανιστεί όσους εχθρούς κι αν έχει. Ο Άρης δεν πρέπει να κοιτάει πίσω. Πρέπει να δούμε το σήμερα και όταν φέρουμε το καράβι στα ήρεμα νερά θα δούμε ποιος έφταιξε για την κάθε βλάβη. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε, η διχόνοια μας έχει φέρει σε αυτό το σημείο. Συμφωνώ με το κριτήριο του κόσμου απόλυτα.

Πείτε μου εσείς όμως σε ποιόν πλανήτη, αν κάποιος έχει κλέψει λεφτά από την ΠΑΕ Άρης πως μπορείτε να τον βρείτε χωρίς την βοήθεια της Ιντερπόλ; Αυτό που μπορεί να βρει κάποιος είναι αν τυχόν έχουν πειραχτεί συμβόλαια παικτών».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ο Άρης έχει χάσει αξιοπιστία και αξιοκρατία του. Σε αυτό έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου. Οι ευθύνες είναι συνολικές. Όλοι τώρα να βάλουμε ξανά το χεράκι μας. Στην ΠΑΕ όσοι είμαστε τρέχουμε νυχθημερόν, δεν φύγαμε. Είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα. Μαζί με τον κόσμο θα παλέψουμε. Ο σύλλογος έχει τεράστια δυναμική, είναι ένα τεράστιο υπερωκεάνιο. Η τρέλα μου για τον Άρη ήταν μεγαλύτερη παρά τις ευθύνες που ανέλαβα».

To Top