Ζανέτι: «Ποτέ δεν φτάσαμε κοντά στον Μέσι»

Ο ζωντανός θρύλος και πλέον αντιπρόεδρος της Ίντερ, Χαβιέρ Ζανέτι, παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ότι η Ίντερ δεν έφτασε ποτέ κοντά στο να ντύσει τον Λιονέλ Μέσι στα «νεραντζούρι» το περασμένο καλοκαίρι.

Η Ίντερ βρισκόταν κατά καιρούς ανάμεσα στους συλλόγους που σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα ενδιαφερόταν για την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι, όταν και αν εκείνος αποφάσιζε να αφήσει την Μπαρτσελόνα. Οι «νερατζούρι» εμφανίζονταν διατεθειμένοι να εκταμιεύσουν 260 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν δικό τους τον Αργεντινό το καλοκαίρι του 2020, με τον Μάσιμο Μοράτι να τονίζει πως η Ίντερ έχει τον τρόπο να τον πείσει να μετακομίσει στο Μιλάνο.

Όταν όμως το επόμενο καλοκαίρι ήρθε τελικά το πλήρωμα του χρόνου για την αποχώρηση του Μέσι από την Βαρκελώνη μετά από 21 χρόνια, οι πρωταθλητές Ιταλίας ουδέποτε πλησίασαν στο να γίνουν μία ελκυστική επιλογή για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του 34χρονου σούπερ-σταρ. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σε δηλώσεις του στο δίκτυο ESPN ο πάλαι ποτέ αρχηγός των «νερατζούρι» και νυν αντιπρόεδρος της ομάδας, Χαβιέρ Ζανέτι:

«Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν βρεθήκαμε ποτέ κοντά στο να φέρουμε τον Μέσι στην Ίντερ. Αρχικά, κανείς μας δεν πίστευε ότι ο Μέσι θα αφήσει στα αλήθεια την Μπαρτσελόνα, ήταν μια έκπληξη για όλους μας. Όταν τελικά οριστικοποιήθηκε η αποχώρησή του, δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να αποτελέσουμε ρεαλιστικά μια πιθανή επιλογή για την καριέρα του. Μετά την πανδημία, βρεθήκαμε και εμείς όπως και πολλοί άλλοι σύλλογοι σε μία αρκετά περίπλοκη κατάσταση όσον αφορά τα οικονομικά μας», σχολίασε ο Ζανέτι μετά από σχετική ερώτηση.

Ο Ζανέτι, που έχει υπάρξει συμπαίκτης του Μέσι στην Εθνική Αργεντινής πριν ο ίδιος αποσυρθεί από την «αλμπισελέστε» το 2011, στάθηκε και στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα από την χώρα του το περασμένο καλοκαίρι, τρόπαιο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απονομή της 7ης Χρυσής Μπάλας στην καριέρα του συμπατριώτη του.

«Είμαι πραγματικά περήφανος και χαρούμενος για τον Μέσι, καθώς όλοι ξέραμε τι σήμαινε για τον ίδιο αυτό το τρόπαιο, πόσο σημαντικό θεωρούσε το να πετύχει και με την Εθνική. Τον συνάντησα στην απονομή της Χρυσής Μπάλας στο Παρίσι και τον αγκάλιασα! Ήθελε αυτό το τρόπαιο περισσότερο από τον καθένα μας, το άξιζε όσο κανείς».

To Top