Ζαπάτα: Αρνήθηκαν την είσοδό του στην τράπεζα για το «ύποπτο στυλ» του

Μετά την κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του Τιεμουέ Μπακαγιόκο, ο Ντουβάν Ζαπάτα είδε τους security σε τράπεζα της Γένοβας να αρνούνται την είσοδό του, επικαλούμενοι το «ύποπτο στυλ» του.

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ρατσιστικών συμπεριφορών στην Ιταλία, με θύματα αθλητές που τη… γλιτώνουν λόγω της ιδιότητάς τους.

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν ο πρωταθλητής με τη Μίλαν, Τιεμουέ Μπακαγιόκο, που κατήγγειλε κατάχρηση εξουσίας για την αδικαιολόγητη σύλληψή του από αστυνομικούς σε δρόμο του Μιλάνου. Ακολούθησε η περίπτωση του άλλοτε μπασκετμπολίστα του ΠΑΟΚ, Τζόζεφ Μπλερ, ο οποίος κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά από αστυνομικούς στο Πεζάρο που τον άφησαν να φύγει όταν συνειδητοποίησαν ποιος είναι. Και πλέον, ο Ντουβάν Ζαπάτα είναι το νέο πρόσωπο που βίωσε την καχυποψία.

Όπως αναφέρει η «Gazzetta Dello Sport», ο Κολομβιανός επιθετικός της Αταλάντα είδε τους security τράπεζας στη Γένοβα να του αρνούνται την είσοδο, επικαλούμενοι, όπως γράφτηκε, το «ύποπτο στυλ» του και την ενδυμασία του και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πού νομίζεις ότι πας; Δεν είναι μέρος για σένα αυτό».

Ο Ζαπάτα πήγε στην τράπεζα για να συναντήσει τον οικονομικό του σύμβουλο, φορώντας φούτερ και φόρμα και χρειάστηκε να δώσει εξηγήσεις για το ποιός είναι και τον λόγο που μετέβη στην τράπεζα στην Piazza Matteotti.

Τελικά, ο Ζαπάτα πέρασε χάριν στην παρέμβαση του διευθυντή της τράπεζας, ο οποίος πάντως δικαιολόγησε τους άνδρες της ασφάλειας σε δηλώσεις του στα Μέσα:

«Ο Ντουβάν είναι ένας από τους πελάτες μας, αλλά οι security δεν θα μπορούσαν να το γνωρίζουν. Οι υπάλληλοί μας έκαναν απλά τη δουλειά τους, εγγυόμενοι τις υπηρεσίες ασφάλειας μεταξύ του χώρου ανάμεσα στον δρόμο και την είσοδο της τράπεζας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες η αθλητική Ιταλία «δονείται» μετά την ανακοίνωση της διεθνούς βολεϊμπολίστριας, Πάολα Εγκόνου, πως αποχωρεί από την εθνική λόγω ρατσισμού.

To Top