Ζαχαράκη: Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου τα δημοτικά σχολεία (video)

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν λίγες ημέρες πριν, εφόσον η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων δώσει την έγκρισή της, πρόσθεσε μιλώντας στον Σκάι.

Σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και τα γυμνάσια και τα λύκεια, σημείωσε αν το επέτρεπε η Επιτροπή «θα θέλαμε και τα γυμνάσια και τα λύκεια να επιστρέψουν στα θρανία».

 

Η κ. Ζαχαράκη επανέλαβε ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης. «Τα σχολεία ήταν πολύ ασφαλή σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνική δράση των πολιτών και είδαμε ότι ο μέσος όρος των τμημάτων που είχαν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων ήταν στο 0,4-0,5%», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεκπαίδευση δήλωσε ότι η ύλη προχωρά κανονικά τονίζοντας ότι «έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με το πρώτο lockdown κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στην τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών. Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το οποίο γίνεται μέσα στην τάξη, αλλά θα μείνει σαν συμπλήρωμα».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη επισήμανε ότι «θα το δείξουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στις 4-5 Ιανουαρίου αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Γι΄αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια ώστε εκείνες τις ημέρες το άνοιγμα των σχολείων να είναι εφικτό» προσθέτοντας ότι «προτεραιότητα μας είναι το άνοιγμα των δημοτικών και κλιμακωτά θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης».

To Top