Ζαχαριάδης: «Δε με σεβάστηκε ο Κλάτενμπεργκ, θα αποχωρήσουν κι άλλοι διαιτητές»

Την απογοήτευσή του για τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους Έλληνες διαιτητές με αποτέλεσμα να σταματούν τη διαιτησία σχολίασε ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.

Ο έμπειρος ρέφερι τόνισε στην εφημερίδα Realnews τους λόγους που τον εξώθησαν στην επιλογή του να σταματήσει, αλλά και για την κατάσταση στην ελληνική διαιτησία.

Μεταξύ άλλων είπε:

-Αδικούνται οι Ελληνες διαιτητές;
-Ναι, είναι αδικημένοι. Βεβαίως έχουν προκαλέσει και οι ίδιοι, λάθη κάνουμε όπως όλοι, και ο προπονητής θα υποηέσει σε σφάλματα και οι ποδοσφαιριστές οι πάντες όμως το βάρος πέφτει σε εμάς.

-Προετοιμάζονται εξίσου άρτια με τους ξένους;
-Ασφαλώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε ερασιτέχνες σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και δεν είναι εύκολο. Ξέρετε τι σημαίνει να παίζεις ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και αμέσως να τρέχεις να προλάβεις την πτήση σου για να είσαι παρών πρωί-πρωί στην εργασία σου; Στο εξωτερικό, ένα κομμάτι διαιτητών είναι επαγγελματίες γεγονός που τους εξασφαλίζει άλλη άνεση και ευκολίες. Στη χώρα μας πρέπει να μπουν οι βάσεις για τη βελτίωση του Ελληνα διαιτητή, από την αρχή της καριέρας του κιόλας με δημιουργία ακαδημίας όπως στις ομάδες.

-Φταίει ο Κλάτενμπεργκ για τα όποια κακώς κείμενα;
-Από το 2018 έχουμε ξένους διαιτητές και δεν ξέρω αν έχουμε γίνει καλύτεροι. Οταν σφύριζε ο ίδιος ήταν καλός διαιτητής. Οσο για το διοικητικό-οργανωτικό κομμάτι που έχει επωμιστεί, θα κριθεί στο τέλος της θητείας του. Σε ό,τι με αφορά, δεν με σεβάστηκε. Και όχι μόνο εμένα, αλλά και συναδέλφους μου. Φημολογείται ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι, δεν το ξέρω αυτό, όμως σίγουρα το κλίμα είναι άσχημο.

-Συνειδητή απόφαση η αποχώρησή σας;
-Απολύτως. Είμαι 21 χρόνια στη διαιτησία, δέκα στη Σούπερ Λίγκα, και δεν επέτρεψα ποτέ σε κανέναν να πλήξει την αξιοηρέπειά μου. Και να ξέρετε πως δεν ζω από τη διαιτησία, τη δουλειά μου, δόξα τω Θεώ, την έχω. Το πονούσα αυτό που έκανα, το αγαπούσα ειλικρινή, μεγαλώνοντας και σε οικογένεια με πατέρα διαιτητή. Δεν άξιζα τέτοια συμπεριφορά και γι’ αυτό παραιτήθηκα

-Οι Ελληνες παράγοντες…
-Οπως και εμείς πρέπει να διορθωνόμαστε, το ίδιο οφείλουν και εκείνοι, ο καθένας τα του οίκου του. Τους κατανοώ, κάνουν μια επένδυση σε δύσκολους καιρούς όμως επαναλαμβάνω, όλοι κάνουμε λάθη. Και εμείς και οι ξένοι διαιτητές. Είναι δυνατόν, για παράδειγμα, ο Σιδηρόπουλος να σφυρίζει Τσάμπιονς Λιγκ και να μη διευθύνει δικό μας ντέρμπι;

To Top