Ζερδεβάς: «Ημέρα απογοήτευσης, υπόσχομαι ότι θα επιστρέψουμε» (videos)

Το κοντράστ συναισθημάτων ήταν απολύτως ενδεικτικό και εύγλωττο. Πριν δύο χρόνια, μετά την ήττα από τη «υπερηχητική» Σερβία στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι παίκτες της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών ήταν χαμογελαστοί και χαρούμενοι, αξιολογώντας το ασημένιο μετάλλιο ως τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού ανδρικού πόλο.
Σήμερα, μετά την ήττα από την Ουγγαρία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα, η στενοχώρια και η απογοήτευση ήταν εμφανείς. Ο στόχος ήταν το χρυσό μετάλλιο και η απώλειά του ήταν βαρύ χτύπημα για τους διεθνείς παίκτες, πολύ περισσότερο με τον τρόπο που ήρθε αυτή η ήττα.
«Δεν ξέρω αν το αξίζαμε. Δεν μπορώ να πω αν κέρδισε ο καλύτερος, καθώς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αφού στα πέναλτι η κάθε λεπτομέρεια μετράει. Είναι μια μέρα απογοήτευσης για εμάς, αλλά υπόσχομαι ότι θα επιστρέψουμε», δήλωσε ο Μάνος Ζερδεβάς, που ανακηρύχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης.
«Η Ουγγαρία είναι μία πολύ καλή ομάδα και κανείς δεν αρνείται την αξία της. Είχαμε έρθει με το μυαλό μας στο χρυσό, παρ’ όλα αυτά δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε κι ευελπιστώ σε νέους τελικούς και ελπίζω να κάναμε περήφανους τους Ελληνες, έστω και με την δεύτερη θέση», πρόσθεσε ο 26χρονος γκολκίπερ.
«Οταν έρχεται έτσι η ήττα πονάει περισσότερο, πιστέψαμε τόσο πολύ πως αυτή θα ήταν η στιγμή μας», παραδέχθηκε από την πλευρά του ο αρχηγός της εθνικής Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος σχολίασε και την ανάληψη της ευθύνης για την ήττα εκ μέρους του ομοσπονδιακού τεχνικού, Θοδωρή Βλάχου, εξαιτίας του «μοιραίου» τάιμ-άουτ που πήρε στα 36΄΄, κόβοντας κόντρα της ελληνικής ομάδας με παίκτη παραπάνω: «Όλοι μαζί νικάμε και όλοι μαζί χάνουμε, δεν μπορούμε να ψάχνουμε τι έγινε ή δεν έγινε στο τέλος. Θέλω να πιστεύω πως ο τρόπος που χάθηκε το χρυσό μετάλλιο θα μας δώσει κίνητρο να δουλέψουμε για την επόμενη χρονιά».
To Top