Ζημία 67.000.000 ευρώ για την Μπορντό

Τα οικονομικά δεδομένα της Μπορντό, βαίνουν επιδεινούμενα και η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου, έχει θέσει σε εφαρμογή, ένα δραστικό σχέδιο για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης.

Στις 3 Νοεμβρίου 2020, οι διοικούντες τους «γιρονδίνους», ανακοίνωσαν στους υπαλλήλους του συλλόγου, την εφαρμογή ενός προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης. Και μέχρι στιγμής έχουν αποδεχθεί τέσσερις υπάλληλοι, ενώ στόχος της διοίκησης, είναι να υπάρξουν ακόμη 26 άτομα που θα συμφωνήσουν να αποχωρήσουν από την εργασία τους.

Ωστόσο, η οικονομική πραγματικότητα για την Μπορντό, παραμένει εξαιρετικά δυσμενής. Στις 3 Δεκεμβρίου 2020, ο σύλλογος του Μπορντό παρουσίασε έναν αναθεωρημένο προϋπολογισμό για τη σεζόν 2020-21, με πρόβλεψη ζημίας της τάξης των 55 εκατομμυρίων ευρώ, μετά τα οικονομικά έτη 2018-19 και 2019-20, όπου επίσης παρατηρήθηκε έλλειμμα, 25 και 35 εκατομμυρίων ευρώ, αντίστοιχα. Ωστόσο, με την ενίσχυση 27,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον μέτοχό τους, το αμερικανικό επενδυτικό σχήμα «King Street», δεν υπέστη καμμία κύρωση από τις οικονομικές Αρχές της Γαλλίας.

Εκτοτε, η κατάσταση συνέχισε να επιδεινώνεται. Η απουσία εσόδων από εισιτήρια λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό και η διαρκής απώλεια λόγω της μη πληρωμής τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την Mediapro, ανάγκασαν τους ηγέτες της Μπορντό να επαναξετάσουν την ζημία, που προσδιορίσθηκε στα 67 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Φρεντερίκ Λονγκεπέ, κάνει λόγο για «την αβεβαιότητα που αφορά στην μεταγραφική αγορά -με την μείωση κατά 28% που παρατηρήθηκε στην καλοκαιρινή περίοδο για τους συλλόγους της Ligue 1- και συνεπώς για την παραχώρηση ποδοσφαιριστών, που έχει προγραμματισθεί στον προϋπολογισμό. Η προβλεπόμενη απώλεια του συλλόγου θα μπορούσε στην πραγματικότητα να ανέλθει σε 80 εκατομμύρια ευρώ για τη σεζόν 2020-21».

 

To Top