Ζημιά (πολύτιμων) χιλιάδων ευρώ από το… ρίσκο

Κατά γενική ομολογία ο Άρης δεν έχασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου στο Κλεάνθης Βικελίδης. Την έχασε το «Ελ Πάσο».

Η ομάδα πλήρωσε ακριβά το ρίσκο των πολλών αλλαγών από τον Λούκας Αλκαράθ, δέχθηκε μια βαριά ήττα με σκορ 3-1 από μια μετριότατη ομάδα Β’ εθνικής, όπως είναι η Καλλιθέα και τελικά έμεινε εκτός κυπέλλου.

Στο πρώτο παιχνίδι ο Ισπανός έβαλε παίκτες από την «ναφθαλίνη», χωρίς συμμετοχή ούτε σε φιλικά, η ομάδα έφυγε με ένα βαρύ σκορ και παρά την χθεσινή της προσπάθεια και την νίκη με σκορ 2-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης, αποχαιρέτησε τον θεσμό, όπου για λόγους γοήτρου, αλλά και ουσιαστικούς (έσοδα από ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) είχε στόχους, τους οποίους απώλεσε.

Η ζημιά είναι δεδομένη. Ο Άρης με πιο καθαρό μυαλό και με μια πιο σωστή διαχείριση των αγώνων κυπέλλου (δεν έπαιζε και με την… Μπαρτσελόνα) θα μπορούσε να είχε περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Η διπλή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ θα εξασφάλιζε πέρα από το αυτονόητο κίνητρο γοήτρου σε ένα ντέρμπι, έσοδα πολύτιμων χιλιάδων ευρώ από το παιχνίδι του Κλεάνθης Βικελίδης, χρήματα που θα μπορούσαν να κλείσουν μέρος από τις πολλές «τρύπες» της ομάδας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, πέρα από τη δεδομένη στόχευση της αγωνιστικής επιβίωσης στο πρωτάθλημα.

 

To Top