Ζημιά 150 εκατομμυρίων λιρών για Νιουκάστλ, βγάζει στο “σφυρί” παίκτες της

Η Νιουκάστλ ανακοίνωσε τον ισολογισμό της που δείχνει ζημιά 150 εκατομμυρίων λιρών για τα τελευταία δύο χρόνια και ίσως να χρειαστεί να πουλήσει παίκτες που είναι κομβικής σημασίας για την ομάδα.

Σε μπελάδες ίσως να μπει η Νιουκάστλ λόγω FFP (Financial Fair Play). Οι «καρακάξες» ανακοίνωσαν ζημιές στον ισολογισμό των τελευταίων δύο χρόνων που φτάνουν τις 150 εκατομμύρια λίρες.

Είναι πιθανό λοιπόν, να χρειαστεί να πουλήσουν σημαντικούς παίκτες από το ρόστερ τους προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να είναι σε θέση να κινηθούν στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες της Premier League.

Παίκτες όπως ο Μπρούνο Γκιμαράες, ο Σβεν Μπότμαν και ο Σον Λόνγκσταφ, που προέρχεται από της ακαδημίες του συλλόγου, μπορεί να βρεθούν στη βιτρίνα των πωλήσεων της Νιουκάστλ.

Ο σύλλογος που ανήκει στη Σαουδική Αραβία θέλει να συζητήσει με τη Premier League την πιθανή αλλαγή των κανονισμών που να περιορίζουν τις ζημιές στις 105 εκατομμύρια λίρες ανά ομάδα την τριετία.

Η ομάδα του Έντι Χάου αυτή τη στιγμή φαίνεται πολύ δύσκολο να πραγματοποιήσει κάποια κίνηση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, εκτός κι αν προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση.

Η Νιουκάστλ είναι ακόμα συμβατή με τους Κανόνες Κέρδους και Βιωσιμότητας (PSR), ενώ αύξησε τα έσοδά της από 180 εκατομμύρια λίρες σε 250 εκατ. λίρες μέσα σε ένα χρόνο με νέες συμφωνίες χορηγιών αλλά και από την πορεία της στο πρωτάθλημα την περσινή σεζόν. Τα χρηματικά έπαθλα του Champions League δεν περιλαμβάνονται στους τελευταίους ισολογισμούς, αλλά ο αποκλεισμός από τη φάση των ομίλων είναι πιθανό να έχει αποφέρει μόνο ένα ποσό της τάξης των 37 εκατομμυρίων λιρών.

Η Premier League είναι ιδιαίτερα αυστηρή με τους κανόνες του FFP καθώς έχει ήδη τιμωρήσει με αφαίρεση 10 βαθμών την Έβερτον την φετινή σεζόν, ενώ υπό έρευνα βρίσκεται και η Μάντσεστερ Σίτι.

To Top