“Ζητάμε την συμπαράσταση όλων”

O τεχνικός διευθυντής του τμήματος βόλεϊ του Άρη, Κώστας Χαριτωνίδης μίλησε μεταξύ άλλων για την απόφαση του να βοηθήσει για τις παλιές εποχές και τις μεγάλες πορείες του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη στην σκιά της μπασκετικής ομάδας και για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το ματς με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στον λόγο που τον έκανε να δραστηριοποιηθεί στο τμήμα βόλεϊ του Άρη: «Όταν ο Θωμάς Γιώτας αποφάσισε να βοηθήσει το τμήμα βόλεϊ, αποφάσισα να τον βοηθήσω. Γιατί είναι η ομάδα που μου χάρισε πολλές μεγάλες στιγμές. Πάντα, σε ένα σωματείο είναι η διοίκηση, ο κόσμος, οι παίκτες, όλοι μαζί. Δεν είναι κανενός αποκλειστικότητα. Το βασικό δεν είναι να πάρεις ένα πρωτάθλημα το όποιο σε δίνει τίτλο, αλλά να έχεις καλή ομάδα. Εμείς σε μια περίοδο αυτοκρατορίας στο μπάσκετ και με μειωμένη την συμμετοχή του κόσμου, τα πήγαμε πολύ καλά. Είχαμε την ατυχία να μην κερδίσουμε ποτέ ένα κύπελλο».

 Στη συνέχεια, μίλησε για την καλή δουλειά που γινόταν στα τμήματα υποδομής και στο πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα το 1997: «Όμως, πήραμε το πρωτάθλημα και σπάσαμε το δίπολο Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού. Παίξαμε 18 συνεχόμενες χρονιές Ευρώπη και αναδείχτηκαν μεγάλοι παίκτες, γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε τις μεταγραφές που μπορούσαν στην Αθήνα. Έπρεπε να βγάζουμε παίκτες εκ των έσω. Παίκτες όπως ο Μητρούδης προέρχονταν από τα τμήματα υποδομής. Όταν έφυγαν κάποιοι παίκτες, δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε άμεσα. Έχουμε κάνει μεγάλες νίκες απέναντι σε σπουδαίες ομάδες και στην Ευρώπη».

 Για τις διακρίσεις των υπόλοιπων τμημάτων του βόλεϊ του Άρη, πλην του ανδρικού, ανέφερε: «Ο πρώτος τίτλος πανελλήνιας εμβέλειας κατακτήθηκε από τον Άρη το 1965 με την εφηβική ομάδα. Και σε εφηβικό και παιδικό έχουμε πολύ σπουδαίες διακρίσεις. Βγάζαμε παίκτες και έπαιζαν στην πρώτη ομάδα. Έτσι λειτουργούσαμε. Ακόμα και οι μεταγραφές που κάναμε, δεν ήταν έτοιμοι παίκτες. Στην Άρη ανδρώθηκαν επαγγελματικά».

 Μετά, μίλησε για την περίοδο που πήρε η ομάδα του πρωτάθλημα: «Όταν έρχονταν ξένοι παίκτες, αφομοίωναν άμεσα την νοοτροπία της ομάδας. Όλοι συνεννοούνταν μεταξύ τους, γιατί η γλώσσα του αθλητισμού είναι κοινή. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν πήγαμε καλά. Άλλωστε εκείνη τη χρονιά, υποβιβάστηκε η ποδοσφαιρική ομάδα. Οπότε, δεν μπορέσαμε να το χαρούμε. Ο κ. Σαμολαδάς έφερε τον Γκάνεφ, πήραμε και τον Κράβαρικ και προσπαθήσαμε να επαναλάβουμε καλές πορείες. Όμως, από μία στιγμή και μετά πέρασε το μπάσκετ στον ΑΣ, και έπρεπε να γίνει καταμερισμός των πόρων. Υπήρχε και στον Ολυμπιακό ο Κόκκαλης που βοηθούσε τον ερασιτέχνη, ενώ εμείς δεν είχαμε τίποτα. Ήταν μεγάλη η διαφορά. Παρόλα αυτά, σταθήκαμε πολύ καλά».

 Για τη φετινή χρονιά γενικότερα και το δύσκολο έργο της διοίκησης, σημείωσε: «Εμείς μπήκαμε σε μια διαδικασία από τις 23 Αυγούστου. Η ομάδα χρειάζεται τη συμπαράσταση από όλους. Χορηγούς, κόσμο κτλ. Παλιά, υπήρχαν διπλές πινακίδες γύρω γύρω. Τώρα, αναλάβαμε την ομάδα σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι εύκολη η κατάσταση για τον κ. Γιώτα. Εμείς ζητάμε την συμπαράσταση του κόσμου.

Οι οργανωμένοι σύνδεσμοι ζήτησαν και πήραν καρτελάκια. Αυτό είναι πολύ καλό. Μας έφυγαν κάποιοι παίκτες, όμως τους αντικαταστήσαμε όσο μπορέσαμε. Στόχος είναι η τέταρτη με έκτη θέση. Οι ομάδες δε χτίζονται από την μία μέρα στην άλλη. Δεν είναι ο στόχος ένας τίτλος και τέλος, αλλά η διάρκεια. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε».

 Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ και το ματς με τον Εθνικό, τόνισε: «Δεν έχουμε απουσίες. Ο Κυριακίδης θα παίξει κανονικά. Είναι καλός, έμπειρος και απαραίτητος στην ομάδα. Ο Εθνικός είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά με τη βοήθεια του κόσμου και την ευπρέπεια που τους διακρίνει, θα παλέψουμε για την νίκη».

 Για το τι πρόκειται να γίνει για τα 100 χρόνια του Άρη, είπε: «Το πρώτο που θα γίνει είναι να δρομολογηθούν μεγάλες εκδηλώσεις. Θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια γιατί είμαστε μια μεγάλη ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη».

To Top