“Ζητήσαμε να υπάρχει άνθρωπος της Nexia σε μια συνέλευση όπου κανείς δεν θα φοβάται να πει την άποψή του!

O πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Λέσχης Φίλων Άρη, Κώστας Γεωργιάδης αναφέρθηκε με κάποιες λεπτομέρειες σε όλα όσα αφούν τις διαδικασίες της γενικής συνέλευσης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν. 98,7”

Στην αρχική του τοποθέτηση, μίλησε για το τι αναμένεται να γίνει με τα μη τακτοποιημένα μέλη της Λέσχης: «Χτες αποφασίσαμε να αλλάξει η σειρά των θεμάτων ημερησίας διάταξης και αυτό το θέμα να τεθεί πρώτο. Να τεθεί δηλαδή πρώτο, μετά την εκλογή του Προεδρείου, το οποίο θα είναι και το μοναδικό θέμα που θα ψηφιστεί με την ανάταση χεριών. Με άλλα λόγια, θα συζητηθεί λοιπόν η αναπροσαρμογή των ποσών. Την απόφαση αυτή θα την πάρουν οι οικονομικά τακτοποιημένοι, δυνάμει της ισχύουσας απόφασης της Γενικής Συνέλευσης. Δηλαδή, το ποσό ήταν 50 ευρώ και 10 ευρώ για κάθε μία από τις ατακτοποίητες χρονιές. Η Γενική Συνέλευση είναι το κυρίαρχο όργανο του σωματείου μας. Το διοικητικό συμβούλιο είναι ιεραρχικά κατώτερο όργανο από αυτή, είναι το δεύτερο. Επομένως, απόφαση της Γενικής Συνέλευσης τροποποιείται μόνο με απόφαση της ίδιας».

 Για να συνεχίσει λέγοντας: «Το μόνο που μπορεί να κάνει το Δ.Σ. είναι να προτείνει κάποιες λύσεις για το πόσο πιστεύει ότι πρέπει να είναι το ποσό. Εμείς σκεφτήκαμε να προτείνουμε μια μείωση της τάξης του 50%, με δεδομένες την οικονομική μας κατάσταση. Αυτό δεν αποκλείει το δικαίωμα σε οποιοδήποτε μέλος να προτείνει τη δική του σκέψη και να απευθυνθεί στο Σώμα. Εμείς πάντως αυτό με το 50%, θα το προτείνουμε. Αν υπάρξουν και άλλες προτάσεις θα συζητηθούν, και με ψηφοφορία που θα γίνει από εκεί και πέρα με κάλπες, θα αποφασίσουν οι τακτοποιημένοι οικονομικά τον τρόπο και το ποσό πληρωμής. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι πρόταση θέλει. Από εκεί και πέρα, πρέπει να λάβουν μέρος στη συζήτηση των άλλων θεμάτων, όσο το δυνατό περισσότερα τακτοποιημένα μέλη, καθώς και τα υπόλοιπα θέματα είναι πολύ σημαντικά».

 Για το αν θα μπορούν να λάβουν μέρος στη συνέλευση και τα μη τακτοποιημένα οικονομικά μέλη, είπε: «Ναι, θα είναι ανοιχτή και για αυτούς. Θα έχουν δικαίωμα παρακολούθησης, όπως προβλέπεται και από το καταστατικό. Δικαίωμα λόγου και ψήφου δεν έχουν. Μάλιστα, οι τακτοποιημένοι θα βρίσκονται στη μία πλευρά της αίθουσας, και οι ατακτοποίητοι στην άλλη, για να μη γίνει κάποιο μπέρδεμα».

 Για την παρουσία του κόσμου, τόνισε: «Πρέπει να βρίσκονται στη συνέλευση όσο το δυνατόν περισσότεροι, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τίποτα, αλλά είναι μέλη της Λέσχης. Φιλοδοξούμε να διαφέρει αυτή η γενική συνέλευση από τις άλλες. Είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε προτάσεις πολιτισμένα και με σεβασμό, σε αντίθεση με άλλες φορές. Να μη φοβάται κανείς να πει την άποψή του. Αρκεί να είμαστε καλοπροαίρετοι».

 Για το ότι μπορεί να πιεστεί ο κόσμος, επεσήμανε: «Το ξέρω ότι μπορεί να πιεστεί ο κόσμος, αλλά είναι τέτοια η κατάσταση που δε γίνεται αλλιώς. Τόσο τα μέλη της ΠΑΕ, όσο και εμείς, είμαστε διορισμένοι από το Ειρηνοδικείο. Πρέπει, τουλάχιστον όσον αφορά τη Λέσχη, να έχει την εκφρασμένη δήλωση του μεγαλομετόχου. Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε και για την ΠΑΕ, παρά τον όγκο των χρεών. Εμείς είμαστε μια διοίκηση σκοπού».

 Για τον υπάρχει κάτι άλλο σημαντικό, υπογράμμισε: «Ζητήσαμε εγγράφως από την εταιρεία που πραγματοποιεί τον έλεγχο στην ΠΑΕ, να παραστεί στην συνέλευση με κάποιον εκπρόσωπο και να δεχτεί ερωτήσεις. Ο ορκωτός της Nexia ποτέ δε μίλησε με ημερομηνίες, όταν έχουν όλα τα έγγραφα θα μπορούν να μας πουν ημερομηνίες για το τέλος του ελέγχου. Δε μένει πάντως πολύ. Οι άνθρωποι της εταιρείας μας διαβεβαίωσαν ότι από καμία διοίκηση δεν έχουν πρόβλημα, δε δέχτηκαν πιέσεις. Θα πιέσουμε για να βρούμε ό,τι χρειάζεται. Κάποια είναι πιο εύκολα να βρεθούν, κάποια όχι».

To Top