Ζητείται αυτοκριτική, ηρεμία και… ταυτότητα

Ο Άρης προσπαθεί να ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση στην οποία έχει περιέλθει, με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η αυτοκριτική, η ανάκτηση της ηρεμίας και η προσπάθεια να βρεθεί η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας άμεσα, είναι θέματα βασικής προτεραιότητας…

Η ανάγκη ανάκτησης της ηρεμίας και του καθαρού μυαλού ήταν η βασική αφορμή για  τη ματαίωση του φιλικού του Άρη με τη Λάρισα, που ήταν προγραμματισμένο για το ερχόμενο Σάββατο στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η άσχημη εμφάνιση και το ατυχές αποτέλεσμα με την Ξάνθη, αλλά και όλα όσα ακολούθησαν, οδήγησαν τον Σάκη Τσιώλη στην απόφαση ότι ένα φιλικό τη δεδομένη εποχή δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι θετικό στην ομάδα. Το σκεπτικό του Θεσσαλού τεχνικού είναι πως θα είναι καλύτερα για την ομάδα να δουλέψει με ηρεμία στο διάστημα της διακοπής, χωρίς τη διαδικασία ενός φιλικού. Σαν μια οικογένεια, σαν μια γροθιά.

Οι επόμενες μέρες θα δώσουν την ευκαιρία για να κάνουν όλοι την αυτοκριτική τους, μέσα και γύρω από την ομάδα. Και από αυτήν την οπτική γωνία, η διακοπή έρχεται σε ένα κατάλληλο σημείο του πρωταθλήματος. Το σημειώσαμε και χθες: τα λόγια, το “μπλα-μπλα” και οι θεωρίες δεν έχουν πια θέση. Είναι η ώρα για έργα, ποδόσφαιρο, αποτέλεσματα.

Ο ίδιος ο Σάκης Τσιώλης μίλησε για την ανάγκη απόκτησης ταυτότητας. Η αλήθεια είναι ότι μετά από τόσο μακρά προετοιμασία, θα έπρεπε να υπήρχε ήδη… Η ομάδα του Άρη χρειάζεται, μέσα στη διακοπή που έρχεται, να γίνει πράξη αυτό που ο προπονητής δηλώνει. Εφόσον και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι δεν έχει ταυτότητα, οφείλει να της την δώσει. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Bάσει της δικής του δήλωσης υπάρχουν στην ομάδα 20-22 πρωτοκλασσάτοι ποδοσφαιριστές, στους οποίους λογικά θα στηριχθεί για να αναζητήσει την αγωνιστική ταυτότητα στο διάστημα της διακοπής. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι δύσκολο, ανηφορικό, αλλά μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες στα… δύσκολα αποκτάει μέταλλο η ομάδα. Και πέρσι, ο Άρης είχε μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά με μια σημαντική νίκη μέσα στην Τούμπα (0-1) ανέκαμψε.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση έχει εκφράσει την στήριξή της στον προπονητή, ζητώντας του, βέβαια, να βρει τι φταίει… Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Ηλία Πόππη: “‘Εχει την αμέριστη συμπαράσταση από όλους μας. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Όλοι εδώ είμαστε για το κοινό καλό, για να πάει ο Άρης μπροστά. Ο Άρης έχει προπονητή, είναι ο Σάκης Τσιώλης. Ας μην δημιουργούνται προβλήματα χωρίς λόγο”. Στήριξη με προοπτική να παραδοθεί έργο.

Όσο για τον κόσμο, οι οργανωμένοι οπαδοί φρόντισαν και την Κυριακή και σήμερα να στείλουν ένα ηχηρό και σαφές μήνυμα. “Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τον Άρη και την ιστορία του. Ασέβεια τέλος…”. Οι επόμενες μέρες αναμένεται να λειτουργήσουν… ευεργετικά, επουλώνοντας τις πληγές και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις της αντεπίθεσης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, άλλωστε.

To Top