ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ζιέλονα Γκόρα: Ομοιογένεια, συνοχή και γεμάτο ρόστερ έχει η πρωταθλήτρια Πολωνίας

Η ομοιογένεια και η συνοχή είναι τα δύο πρώτα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Ζιέλονα Γκόρα, ομάδα που θα βρει σήμερα (19:30) απέναντί του ο Άρης στη πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την αναλύση της Ζιέλονα Γκόρα έκανε η ΚΑΕ στην ιστοσελίδα της:

Η Stelmet Zielona Gora είναι το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Άρης στη φετινή πορεία του στο Basketball Champions League. Είναι η πρώτη φορά που οι κίτρινοι θα αντιμετωπίσουν στην ευρωπαϊκή τους ιστορία τους τέσσερις φορές πρωταθλητές Πολωνίας, οι οποίοι την περυσινή χρονιά κατέκτησαν το νταμπλ. Η πολωνική ομάδα συμμετείχε και πέρυσι στη διοργάνωση αλλά αποκλείστηκε από την πρώτη φάση.

Στον πάγκο της βρίσκεται ο 32χρονος Artur Gronek, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες έγινε ο νεότερος σε ηλικία προπονητής που πανηγύρισε την κατάκτηση του πολωνικού πρωταθλήματος.

Η πολωνική ομάδα έχει στο ρόστερ της τρεις Αμερικανούς, τον James Florence (29, 1,85) τον Armani Moore (23, 1,96) και τον πολύπειρο Tomas Kelati (35, 1,96) που έχει αποκτήσει την πολωνική υπηκοότητα. Ο Florence ήταν και πέρυσι στη Zielona Gora, όντας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος αφού είχε 16,4 πόντους και 3,2 ασίστ κατά μέσο όρο.

Κοντά στο καλάθι ξεχωρίζουν οι δυο Μαυροβούνιοι, ο Vladimir Dragicevic (31, 2,06) και ο Boris Savovic (30, 2,10), οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους Πολωνούς.

Στο ρόστερ της Stelmet Zielona Gora υπάρχουν τρεις διεθνείς με την Εθνική Πολωνίας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Ο Lukasz Koszarek (33, 1,87) που είναι ο κινητήριος μοχλός της, ο σούτιγκ γκαρντ Przemyslav Zamojski (31, 1,93) και ο σέντερ Adam Hrycaniuk (33, 2,06), όλοι τους πολύ έμπειροι.

To Top