Ζιώγας: «Θα κάνει καριέρα ο Σταυρόπουλος»

Το εγκώμιο του Ηλία Σταυρόπουλου «έπλεξε» ο προπονητής της ομάδας Κ-17 του Άρη, Στέλιος Ζιώγας, που μίλησε, επίσης, για την άδικη ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο προπονητής της Κ-17 του Άρη στον «Αρένα»:

Για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Διαμαρτυρόμαστε για το πρώτο γκολ, καθώς αντί να δοθεί επιθετικό φάουλ, οι διαιτητές έδωσαν πέναλτι. Ήταν μία άδικη ισοπαλία, όμως, στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα πάντα γίνονται. Αυτά θα πρέπει να τα μαθαίνουν οι παίκτες, αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης του κάθε ποδοσφαιριστή».

Για το ποιες είναι οι προτεραιότητες των προπονητών των ακαδημιών:

«Στόχος μας είναι να παραχθούν ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, που τα επόμενα χρόνια θα είναι σε θέση να προσφέρουν στη μεγάλη ομάδα. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν παραβλέπουμε την επιτυχή πορεία της ομάδας μας στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Ανήκουμε σ΄ έναν σύλλογο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα και που διαθέτει πλούσια παράδοση στις ομάδες Κ-20 και Κ-17. Συνεπώς, είμαστε υποχρεωμένοι να συνδυάσουμε και τα δύο: από τη μια, παραγωγή ταλέντων και από την άλλη, πρωταθλητισμό».

Για το αν υπάρχουν ταλέντα:

«Πάντα θα υπάρχουν ταλέντα. Το θέμα είναι κατά πόσο είσαι μεθοδικός και οργανωμένος για να μπορέσεις να τα αναπτύξεις και να παίξουν σε μεγάλο επίπεδο. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να οργανωθούμε σωστά, ώστε μετά από 2-3 χρόνια κάποια από τα παιδιά, που τώρα βρίσκονται στις ακαδημίες, να επανδρώσουν την ανδρική ομάδα με επιτυχία».

Για τη συνεργασία τους με το τεχνικό τιμ της μεγάλης ομάδας:

«Με τη βοήθεια του τεχνικού μας διευθυντή, κυρίου Οικονομίδη, έχουμε άριστη συνεργασία με τον προπονητή της Κ-20, κύριο Πασιαλή. Όσον αφορά το τεχνικό τιμ της ανδρικής ομάδας, επειδή είναι καινούριο, και σαφώς έχει άλλες μεγαλύτερες προτεραιότητες τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν είναι εύκολο να γνωρίσει καινούρια πρόσωπα και καταστάσεις. Θα υπάρξει σίγουρα στη συνέχεια συνεργασία και με την ανδρική ομάδα».

Για τον Ηλία Σταυρόπουλο:

«Τον Ηλία τυγχάνει να τον γνωρίζω εδώ και δύο χρόνια, όταν εγώ ήμουν προπονητής σε κάποια ερασιτεχνική ομάδα και τον είχαμε αντίπαλο. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ένας χαρακτήρας χαμηλών τόνων, που πιστεύω ότι τα στοιχεία, τα οποία δείχνει μέσα στο γήπεδο είναι θέμα χαρακτήρα, αλλά και πολλής δουλειάς. Ακριβώς όπως συμπεριφέρονταν ως παίκτης σε ερασιτεχνικές ομάδες, με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και στον Άρη. Είναι ένα παιδί προσγειωμένο, που πιστεύω ότι θα κάνει καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

To Top