Ζορίστηκε αλλά… το σήκωσε η Λίβερπουλ!

Τον πρώτο της τίτλο έπειτα από έξι χρόνια πανηγυρίζει η Λίβερπουλ, η οποία κατέκτησε το Λιγκ Καπ κερδίζοντας την Κάρντιφ στα πέναλτι έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό. Η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη 1-1, η παράταση 2-2, αλλά οι «κόκκινοι» υπερίσχυσαν στη διαδικασία των πέναλτι και έφτασαν τα οκτώ τρόπαια Λιγκ Καπ, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο Νησί!

Η Λίβερπουλ είχε δοκάρι στο ξεκίνημα με τον Τζόνσον, αλλά η Κάρντιφ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με τον Μέισον στο 19′, δείχνοντας ότι ήταν διατεθειμένη να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στο κατάμεστο από 90.000 φιλάθλους «Γουέμπλεϊ». Η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς τα… χρειάστηκε, είχε νέο δοκάρι με τον Σουάρες, ωστόσο στην συνέχεια ο Σκρτελ ισοφάρισε, στο 60′.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν κατάφερε να φτάσει στο νικητήριο γκολ στην κανονική διάρκεια -παραλίγο μάλιστα να δεχθεί ψυχρολουσία στο φινάλε- και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, ο Κάουτ έβαλε τη Λίβερπουλ μπροστά με 2-1 στο 108′, ωστόσο η Κάρντιφ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη… Ισοφάρισε σε 2-2 με τον Τέρνερ στο 118′, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι!

Κάπου εκεί, όμως, μίλησε η ικανότητα της Λίβερπουλ να κερδίζει τέτοιους τελικούς -όπως του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ του 2001 κόντρα στην Αλαβές και φυσικά όπως του Τσάμπιονς Λιγκ του 2005 απέναντι στη Μίλαν. Τόσο ο Στίβεν Τζέραρντ όσο και ο… ξάδερφός του, Άντονι Τζέραρντ της Κάρντιφ αστόχησαν στις εκτελέσεις τους, ωστόσο οι «κόκκινοι» πανηγύρισαν τελικά τη νίκη με 3-2 στα πέναλτι και επέστρεψαν στους τίτλους…

Οι συνθέσεις:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κένι Νταλγκλίς): Ρέινα, Τζόνσον, Άγκερ (87′ Κάραγκερ), Σκρτελ, Ενρίκε, Στ. Τζέραρντ, Άνταμ, Χέντερσον (58′ Μπέλαμι), Ντάουνινγκ, Σουάρες, Κάρολ (103′ Κάουτ).

ΚΑΡΝΤΙΦ (Μάλκι Μακάι): Χίτον, ΜακΝόουτον (106′ Μπλέικ), Χάντσον (99′ Α. Τζέραρντ), Τέρνερ, Τέιλορ, Γουίτινγχαμ, Γκούναρσον, Κάουι, Γκεστέντ, Μίλερ, Μέισον (90′ Κις).


Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top