Ζορπίδης: “Εκδρομές στην Πόλη τέλος, όσο η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί”

Σταματά τις εκδρομές προς την Κωνσταντινούπολη για όσο καιρό παραμείνει τζαμί η Αγία Σοφία το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Ζορπίδης travel», όπως διεμήνυσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του γραφείου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του βόλεϊ του Άρη Μιχάλης Ζορπίδης, σημειώνοντας πως και «Αγία και τζαμί δεν γίνεται».

Συγκεκριμένα ο κ. Ζορπίδης είπε: «Από την Μακεδονία υπήρχε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την Κωνσταντινούπολη. Από μικρό παιδί έμαθα ότι η Αγία Σοφία είναι μουσείο και όχι τζαμί. Ας το δει ο κ. Ερντογάν. Εμείς δεν θα κάνουμε τις εκδρομές μας.

Όσο η Αγία Σοφία είναι τζαμί, το έχω αποφασίσει όταν ανοίξουν τα σύνορα, δεν θα κάνω εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή την περίοδο έτσι κι αλλιώς λόγω κορονοϊού δεν γίνονται εκδρομές.

Η Αγία Σοφία δεν μπορεί να είναι τζαμί. Αυτό θα κάνω εγώ στη δικιά μου επιχείρηση. Δεν έχω συζητήσει με άλλους συναδέλφους μου. Εγώ δεν μπορώ να γράψω στο πρόγραμμά μου ότι θα πάμε να επισκεφτούμε την Αγία Σοφία ως τζαμί. Αγία και τζαμί δεν γίνεται!»

Παράλληλα, μεσίστια κυματίζει σήμερα η ελληνική σημαία στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη πένθους για τη βεβήλωση του ιερού μνημείου της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης από το καθεστώς Ερντογάν.

Με απόφαση του Προέδρου του Μιχάλη Ζορπίδη, αντιπροσωπεία της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Θ. θα παραστεί σήμερα στον Εσπερινό στο ναό της Τού Θεού Σοφίας όπου θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος και Παρακλητικός Κανών, ούτως ώστε να τονιστεί η –έστω και με συμβολικό τρόπο-  συμμετοχή της τάξης των επαγγελματιών στις εκδηλώσεις πένθους.

«Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα, όχι μόνο για εμάς τους Ορθοδόξους, όχι μόνο για όλους τους Χριστιανούς αλλά για όλη την ανθρωπότητα, η ηγεσία της οποίας ανέχεται τις προκλήσεις, τις εισβολές και τις παρανομίες από ένα κράτος- ταραχοποιό. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων γι’ αυτό το «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» που πρέπει να κυριαρχήσει απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν», τόνισε σε δήλωση του ο Μιχάλης Ζορπίδης.

 

To Top