ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζουλιέν Φομπέρ, ο cult διάδοχος του Ζιντάν και το άκυρο του Άρη… (video-photos)

Τέτοιες μέρες, πριν από περίπου 10 χρόνια, ένας γνώριμός μας, ο Ζουλιέν Φομπέρ έπαιρνε μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης και το cult24.gr θυμάται…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

“Πόσες φορές λέμε κάθε μέρα «δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτό το άτομο έχει (αυτή την) δουλειά»; Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό «πως αυτός ο παίκτης είναι επαγγελματίας;». Στην περίπτωση του Ζουλιέν Φομπέρ (Φομπέγ) αναρωτιόμαστε και το πως αυτός ο παίκτης μεταγράφτηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης τέτοιες μέρες πριν 10 χρόνια (τέλη Γενάρη του 2009).

Και μάλιστα με δανεισμό από την Γουέστ Χαμ. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Η θέση του ήταν δεξιός μπακ – χαφ – εξτρέμ, λίγο απ’όλα και το παρατσούκλι του «Le TVG»,  η οποία είναι η γρηγορότερη γραμμή τραίνων στην Γαλλία. Η μεταγραφή του στην Γουέστ Χαμ το καλοκαίρι του 2007 ξεκίνησε άσχημα με έναν τραυματισμό που τον άφησε έξω έξι μήνες. Σταδιακά έπαρνε παιχνίδια μέχρι που για κάποιο ανώτερο λόγο που δεν θα μάθουμε ποτέ τον ζήτησε για δανεισμό η Ρεάλ Μαδρίτης.

Το 2007 αρχικά μπήκε στο πάνθεον γιατί ήταν ο πρώτος που πήρε την φανέλα με το Νο10 μετά τον θρυλικό Ζιζού. Στην μοναδική του συμμετοχή με την Εθνική Γαλλίας σκόραρε και έδειξε σε όλους ποιος είναι ο διάδοχος. Σκοράρει σε φιλικό με την Βοσνία και χρόνια αργότερα αναπολεί «Ήμουν τόσο νέος που ήθελα να παίξω, δεν με ένοιαζε ο αριθμός της φανέλας που είχα». Δεν μπορείς να τον αδικήσεις.

Και το απέδειξε άλλη μια φορά με την μεταγραφή στην Ρεάλ. Ένας παίκτης που καλά καλά δεν ήταν μπαρουτοκαπνισμένος σε μια ομάδα που δεν πρωταγωνιστούσε στην Πρέμιερ Λιγκ, που είχε έναν σοβαρό τραυματισμό ένα χρόνο πριν, μεταγράφεται στην Ρεάλ των γκαλάκτικος.

Ήταν μια αρκετά καλτ εποχή της Ρεάλ με τον Χουάντε Ράμος προπονητή, με τους 6 Ολλανδούς στην ομάδα, τον Σαβιόλα σαν 10η λύση στην επίθεση κλπ. Και ο άρχοντας έφτασε τέλη Ιανουαρίου.

Αρχικά μπήκε στο πάνθεον χάρησεε αυτή την εκπληκτική φωτογραφία με τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο να κοιτάει τον νέο σταρ γεμάτος απορία.

Προβολή εικόνας στο Twitter
Αμέσως αναγνώρισε που ακριβώς είναι: Ο σύλλογος τον είχε στα όπα όπα, όλα πληρωμένα και κανονισμένα. Οι συμπαίκτες του ήταν παικταράδες που είχαν κατακτήσει τα πάντα και τον εντυπωσίαζε ότι δεν βαριούνταν ποτέ να κερδίζουν παραπάνω.

Ο ίδιος πάντως στην πιο καλτ στιγμή του ισχυρίζεται ότι βαρέθηκε. Και αυτή ήταν όταν η κάμερα τον έπιασε να κοιμάται στον πάγκο σε αγώνα της Ρεάλ.

«Μου είπαν ότι υπάρχουν συνεχώς 10-15 κάμερες μόνο στον πάγκο. Ο μίστερ μου είχε εξηγήσει ότι όταν είσαι στην Ρεάλ πρέπει να προσέχεις πως να συμπεριφορέσαι ακόμη και στον πάγκο. Έκλεισα τα μάτια μου για μισό δευτερόλεπτο ίσως επειδή βαριόμουν και όλοι νόμιζαν ότι κοιμάμαι. Δεν κοιμάσαι στον πάγκο, προτιμώ ένα κρεβάτι…».

Πέρα από τις 2 συμμετοχές και τα συνολικά 54 λεπτά του στο γήπεδο κατάφερε να μην παρουσιαστεί σε μια προπόνηση γιατί νόμιζε ότι είχε δωθεί άδεια.

Συνολικά έβγαλε περίπου 28 χιλιάρικα κάθε λεπτό που έπαιξε και πλέον θεωρείται ένας από τους πιο καλτ ποδοσφαιριστές που έχουν κλωτσήσει το τόπι. Ο Πολ Μέρσον δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο ατζέντης του θα έπρεπε να χριστεί ιππότης!

Το ταξίδι του μετά είχε επιστροφή στην Γουέστ Χαμ, Τουρκία, Γαλλία, Σκωτία, Φινλανδία και Ινδονησία όπου έμελε να είναι ο τελευταίος σταθμός στο καλτ ποδοσφαιρικό του ταξίδι. Παραλίγο να υπογράψει και στα μέρη μας μετην φανέλα του Άρη αλλά δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε η φαντασίωση να έρθει στο πιο καλτ πρωτάθλημα του κόσμου.

Καρακάλτ ήταν και το ποστ του όπου με (απόλυτα λογική) περηφάνεια ανακοίνωσε ότι ο υιός του θα ήταν στην ομάδα της μισητής Μπαρτσελόνα.

Μα γίνεται θρύλος της Ρεάλ να κανονίζει το παιδί του να παίξει στην Μπάρτσα; Ο διάδοχος του Ζιζού σε Γαλλία και Ρεάλ;

Εμείς τον αγαπάμε γιατί όχι μόνο ταιριάζει στην σελίδα μας αλλά κάνει το ποδόσφαιρο πιο όμορφο.

Και για την δήλωσή του για το καλτ στάτους που έχει:

«Δεν με πείραξε η κακή κριτική αλλά η αλήθεια είναι ότι πάντα με σέβονταν περισσότερο στην Αγγλία. Αντί να είναι περήφανοι στην Γαλλία που ένας Γάλλος έπαιζε στην Ρεάλ, με κριτίκαραν συνεχώς. Δεν νομίζω ότι η Ρεάλ φέρνει παίκτες μόνο για πλάκα».

ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ…

Τον Ιούλιο του 2016, ο Λοράν Ντισό (για ένα φεγγάρι αθλητικός διευθυντής του Άρη) είχε φέρει στην Θεσσαλονίκη τον Ζουλιέν Φομπέρ, στα 32 του χρόνια τότε. Ο Γάλλος δεν τα βρήκε στο οικονομικό με τον Άρη, “κόπηκε” και στις ιατρικές εξετάσεις με τον Νίκο Αναστόπουλο να τονίζει στον Θοδωρή Καρυπίδη, πως η μεταγραφή δεν πρέπει να γίνει.

Ο Γάλλος φανερά ενοχλημένος, μίλησε στη συνέχεια με τα χειρότερα λόγια για τον Άρη, συνεχίζοντας την καριέρα του σε Φινλανδία και Ινδονησία…

 

 

To Top