Ζούρος για τον Άρη, τον Βεζένκοφ και την νέα εποχή με τον επενδυτή

Ο πρώην προπονητής του Άρη, Ηλίας Ζούρος, μίλησε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά και την επόμενη μέρα των κίτρινων.

Aναλυτικά όσα είπε στο ”Yellow Radio 92,8”

Για τη κακή εικόνα του Άρη: Παίζουν πολλά ρόλο. Ο Άρης πέρασε μια κοπιαστική χρονιά αλλά κατάφερε να μπει στα ημιτελικά. Ήταν δύσκολο να μπουν στους τέσσερις καλύτερους αλλά οι παίκτες τα καταφέρανε. Επομένως, η πρόκριση επί της ΑΕΚ, ίσως ολοκλήρωσε το στόχο και αυτό έκανε τους παίκτες να επαναπαυτούν. Η χθεσινή εικόνα δεν ήταν καθόλου καλή για τον Άρη. Πάντως, θεωρώ πως η ομάδα δεν ήταν έτοιμη πνευματικά. Έλειπε η συγκέντρωση που απαιτεί ένα τέτοιο παιχνίδι.

Για τον Ολυμπιακό: Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μπει σε μια νοοτροπία, πως κάθε ματς πρέπει να δίνουν το 100%. Δεν το κάνουν μόνο φέτος, το κάνουν επίσειρά ετών. Άρα δεν θα ήταν λογικό να ρίξει στροφές. Τα παιχνίδια στα ημιτελικά είναι δύσκολα και δεν θα μπορούσε να ρισκάρει.

Για τις απουσίες του Άρη: Παίζουν ρόλο και οι απουσίες αλλά κατά την άποψη μου όχι πολύ σημαντικό. Κάθε ομάδα που είναι σοβαρή προσπαθεί να καλύψει τα κενά. Στο χθεσινό παιχνίδι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η συγκέντρωση και δεν θύμιζε τον Άρη όλης της χρονιάς. Άρα δεν ευθύνεται η εικόνα στην απουυσία αυτών των παικτών.

Για τη μεγάλη διαφορά στο τελικό σκορ: Είναι λογικη η δυσαρέσκεια των φίλων του Άρη μετά από αυτήν την ήττα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει ο κόσμος τι έχει προσφέρει αυτή η ομάδα. Ήταν μια κακή παρένθεση. Η ομάδα έχει και νεαρά παιδιά όπως είναι ο Βεζένκοφ που είναι πολύ σημαντικός στέλεχος, νεαρό παιδί πολύ ταλαντούχο που είναι και στο επίκεντρο της μεταγραφολογίας. Άλλωστε, η ομάδα είναι νεαρή και δεν έχει την απραίτητη εμπειρία. Χρειάζεται υπομονή για να χτιστεί η ομάδα.

Για τη διαφορά των παιχνιδιών: Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά μέσα σε δυο μέρες. Απλά οι παίκτες μπορούν να δείξουν εγωισμό και να αντιστρέψουν το κλίμα στο δέυτερο παιχνίδι.  Αν ο Άρης είναι σοβαρός και δεν κάνει τα λάθη που έκανε, τότε μπορεί να πετύχει κάτι.

Για Βεζένκοφ: Έκανε το βήμα παραπάνω φέτος. Του δόθηκε χρόνος και έχει και σιγουριά μέσα του. Αλλά δεν παύει να είναι ένα ταλέντο που χρειάζεται δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό ότι είναι προσγειωμένος και ταπεινός και αυτά είναι θετικά στοιχεία για το μέλλον ένος αθλητή. Δεν παρασύρεται από το θόρυβο που γίνεται γύρω του και είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Είναι νωρίς για το ΝΒΑ αλλά και για την Ευρολίγκα χρειάζεται χρόνο και πολύ δουλειά. Βήμα-βήμα γίνονται όλα.

Για Βεζένκοφ, ΝΒΑ ή Ευρώπη: Καλύτερα Ευρώπη. Και αν ήταν δυνατόν η ομάδα να είναι και μικρού βενελικούς ώστε να του δοθεί χρόνος και να μπορεί να αναδειχθεί σιγά- σιγά. Είναι νέος και πολύ καλός και σε μια μικρομεσσαία ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά και αυτό να φαίνεται.

Για την νέα εποχή στον Άρη: Σίγουρα δεν μπορεί να φτάσει σαν φωτοβολίδα στη κορυφή, σταδιακά μπορεί να φτάσει στην κορυφή. Το θέμα είναι να έχει διάρκεια όλο αυτό. Τα ευχάριστα είναι πως ο Άρης έχει επενδυτή και η ομάδα δείχνει να ξανά γεννιέται με τη βοήθεια και του κόσμου. Αυτό είναι και θετικό για το Ελληνικό μπάσκετ.

To Top