«Ζωντανή» για τετράδα η Ντόρτμουντ (video)

«Ζωντανή» στο κυνήγι της πρώτης τετράδας, που δίνει εισιτήριο για το Champions League, έμεινε η Ντόρτμουντ, που νίκησε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-0 τη Χέρτα στο «Signal Iduna Park», στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Με τη νίκη αυτή, η Μπορούσια έφτασε τους 42 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από την 4η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία δοκιμάζεται αύριο (14/3) στην έδρα της Λειψίας. Από την άλλη, οι πρωτευουσιάνοι έμειναν στους 21 και ισοβαθμούν με τη Μάιντς στη 16η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ διαβάθμισης.

Η Μπορούσια ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο και παρότι είχε κατοχή μπάλας που έφτανε στο 70%, δεν μπορούσε να φανεί απειλητική απέναντι στη Χέρτα. Από την πλευρά της, η ομάδα του Βερολίνου περιορίστηκε σε καθαρά παθητικό ρόλο. Μοναδική αξιόλογη στιγμή για τους Βεστφαλούς ήταν στο 34’ του νεαρού Μπέλινγκαμ, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει το πρώτο γκολ του στη Bundesliga.

Εννιά λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ με σουτ του Μπραντ, ένα γκολ για το οποίο φέρει τεράστια ευθύνη ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν στα πόδια τους τη μπάλα, αλλά και πάλι αδυνατούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή της Χέρτα.

Εξαίρεση αποτέλεσε η ευκαιρία του Τσαν στο 77’, ενώ τρία λεπτά αργότερα, οι Βερολινέζοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Νταρίντα. Οι Βεστφαλοί πίεσαν και στις καθυστερήσεις ο Μουκόκο «βρήκε δίχτυα» διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

To Top