ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ηγετική προσωπικότητα και μακρινό σουτ τα στοιχεία που έκαναν εκλεκτό τον Γκάλινατ

Η ηγετική προσωπικότητα και η έφεση στο μακρινό σουτ ήταν δύο από τους βασικότερους λόγους, που ο Γιάννης Καστρίτης επέλεξε τον Ρομπέρτο Γκάλινατ. 

Ο 27χρονος γκαρντ έκανε σπουδαία σεζόν πέρυσι με την Καρδίτσα, την οποία οδήγησε σε πολύ σημαντικές νίκες στον δεύτερο γύρο και είχε τεράστια συμβολή στην εξασφάλιση της παραμονής, δείχνοντας πτυχές του επιθετικού του ταλέντου.

Το πιο παραγωγικό του παιχνίδι ήταν κόντρα στον Άρη στη θεσσαλική πόλη, όπου σημείωσε 32 πόντους (8/11 β., 3/4 δπ., 6/8 τρ.), ενώ πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση στον “τελικό” με τον Ιωνικό, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, σκοράροντας 31 πόντους (13/14 β., 6/8 δπ., 2/6 τρ.)    

Πλην του Σανόγκο, που ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Άρη, ο Γκάλινατ είναι ο μοναδικός από τους έξι νεοφερμένους ξένους, που διαθέτει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής και με δεδομένο ότι το καλοκαίρι αγωνίστηκε στην Κίνα με την Τζιάνγκσι, θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, όντας σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. 

To Top