Ηλιάδης, Θεσσαλονίκη, Λος Άντζελες

Θεσσαλονίκη, Λος Αντζελες και πάλι… Θεσσαλονίκη. Το ταξίδι του Δημήτρη Ηλιάδη -και η 18χρονη παραμονή του στις ΗΠΑ- ξεκίνησε τέσσερα χρόνια μετά την προηγούμενη θητεία του στα διοικητικά δρώμενα του Αρη και ολοκληρώθηκε με την επιστροφή του στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ.

Στην ηλικία των 35 ετών διαδέχτηκε τον Σεραφείμ Δεδέογλου στην προεδρική καρέκλα και η θητεία του μπορεί να ήταν σύντομη (1991-92), όμως σημαδεύτηκε από έντονες καταστάσεις. Σημαντικότερη εξ αυτών; Η απόφασή του να συναινέσει στη μεταγραφή του Βασίλη Δημητριάδη στην ΑΕΚ, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των οπαδών των «κίτρινων». Ο Λάκης Ιωαννίδης ήταν αυτός που τον διαδέχτηκε, με τον Δημήτρη Ηλιάδη να απομακρύνεται τελείως από τα κοινά του Αρη.

Το 1996 αποφάσισε να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ προκειμένου, όπως λέει ο ίδιος, να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του. Με τον χώρο της εξόρυξης και εμπορίας μαρμάρου είχε ασχοληθεί στην Ελλάδα και στο ίδιο αντικείμενο δραστηριοποιείται και η εταιρεία του στο Λος Αντζελες. Οι πληροφορίες -δεν είναι ξεκάθαρες, καθώς έχοντας απομακρυνθεί από τον Αρη το 1992 χάθηκαν και τα ίχνη του- ανέφεραν ότι έπιασε την… καλή στις ΗΠΑ και έκανε χρήματα.

 Ο ίδιος αναφέρει ότι έχει οικονομική επιφάνεια, όμως παραδέχεται ότι δεν μπορεί να αγοράσει μόνος του τον Αρη. Αυτός είναι και ο λόγος που όπως δήλωσε θα έχει μαζί του και άλλους επιχειρηματίες. Η πρώτη του… επανεμφάνισή του στα διοικητικά δρώμενα του Αρη έγινε το καλοκαίρι του 2012, όταν και εξέφρασε την επιθυμία να εμπλακεί διοικητικά με την ΠΑΕ. Μετά από τον έλεγχο, όμως, των οικονομικών στοιχείων απέσυρε το ενδιαφέρον του, ενώ με επιστολή χαρακτήρισε τα χρέη «μη διαχειρίσιμα».

Τα σενάρια περί πιθανής επιστροφής του ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στις αρχές Μαΐου, φαίνεται όμως ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου για το άνοιγμα της διαδικασίας υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99 ήταν αυτή που τον έπεισε να καταθέσει και επίσημα υποψηφιότητα.

Εγγυήθηκε έσοδα 1.400.000 ευρώ ετησίως από χορηγίες, με συγκεκριμένες εταιρείες να τον επιβεβαιώνουν με επίσημες ανακοινώσεις. Επόμενος στόχος του; Η εξαγορά -μαζί με τους συνεργάτες του- σταδιακά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Αρης, αν, βέβαια, δεν προκύψει ενδιαφέρον από επενδυτή τους επόμενους μήνες.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top