«Ηλιθιότητες τα περί χειραγώγησης»

Συνεντεύξεις Τύπου, παραχωρεί συχνά ο Σάκης Τσιώλης, ωστόσο, αυτή την φορά, τοποθετήθηκε πιο… αυστηρά για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες. Ο φάκελος της ΟΥΕΦΑ για ύποπτο παιχνίδι για χειραγώγηση το Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα δεν άρεσε καθόλου στον Καρδιτσιώτη τεχνικό.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για την διαιτησία: «Στο προπονητικό μου ξεκίνημα είχα πολύ μεγάλο επηρεασμό από τους διαιτητές και είχα τεράστια προβλήματα με τον εαυτό μου και την ψυχική ισορροπία μου. Αποφάσισα πλέον να μην ασχολούμαι μ’ αυτό. Το θέμα της διαιτησίας δεν είναι κάτι που θα λυθεί αν πεις κάτι. Είναι χρόνιο θέμα. Εγώ θα πρέπει να φέρω τα παιδιά σε μια κατάσταση που να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν και τον διαιτητή, αν υπάρξει τέτοιο θέμα. Δεν μπορεί να σταθεί πολύ ένας προπονητής στη διαιτησία και να το χρησιμοποιεί ως άλλοθι. Ο κόσμος βλέπει.

Είχα πει μετά τον τελικό του κυπέλλου, όταν ήμουν στον Αστέρα Τρίπολης, ότι αυτό που είδε όλος ο κόσμος είδα κι εγώ και δεν μπορώ να ασχοληθώ. Αυτό κάποιοι τα παρεξήγησαν, γιατί δεν βγήκα να πω και να βρίσω τους διαιτητές. Υπάρχουν άλλοι υπεύθυνοι για το θέμα.
Μιας και το θίγουμε όμως το θέμα, θα ζητήσω κι εγώ περισσότερο σεβασμό στον ΠΑΣ Γιάννινα. Γι’ αυτό θέλω να συσπειρωθεί ο κόσμος και να έρθει στο γήπεδο, για να στείλει κι ένα μήνυμα να μην ακουμπήσουν και να μην έχουν τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί όντως στα τρία τελευταία παιχνίδια υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με τη διαιτησία, χωρίς να παύει να υπάρχει και αγωνιστικό πρόβλημα. Πιστεύω ότι θα σεβαστούν τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα έχουμε καλύτερες διαιτησίες».

Για τα χειραγωγημένα ματς: «Οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ καλά ενημερωμένοι ότι γίνεται μια «προβοκάτσια», γιατί ο ΠΑΣ ξάφνιασε τα δύο προηγούμενα χρόνια και κυρίως πέρυσι. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός και καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την πεντάδα. Θα πρέπει να μείνουμε ανεπηρέαστοι. Δεν μας αγγίζει καθόλου κι ένας λόγος είναι και η δικαίωση του προέδρου την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία έδωσε χαρά στα παιδιά. Είναι ηλιθιότητες αυτά που βγάζουν δεν μας αγγίζουν καθόλου. Το αγωνιστικό κομμάτι δεν μπαίνει καθόλου στη διαδικασία να σκεφτεί τέτοια πράγματα, ας βγάλουν ό,τι θέλουν, δεν μας επηρεάζει καθόλου εμάς. Αν μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία θα έχουμε πρόβλημα».

To Top